Prskalice

Mi smo imali slicnu pukotinu na staroj rau prskalici, puklo dole, i vremenom je sve vise curela, ni to sad neka kolicina koja izadje mozda 4-5l, al nervira, bar 2-3 puta smo nosili bure da ga neki majstor zalepi, trajalo je pa pukne pored, na kraju uzeli novo bure.
Majstor je lepio grejanjem i kapljanjem slicnog ili istog materjala, i mislim da je cak i ubacio 2 eksera popreko, da drze.
 
U ponedeljak kupljena agromehanikina 0d 600lit i 12m grane.Zadnja dva dana prskano,odlicna kao i sto smo se nadali.Jedino je malo veci traktor za nju ali sta da se radi.
 
posle puno bačenih pinjona i satova stavio sam staru navigaciju iz kamiona i konačno znam tačnu brzinu

0034.jpg
 
Imam pitanje za korisnike dizni IDK, recimo za 120 03... da li se isplati uzeti ih u odnosu na obicne 11003, tj da li se vidi izvesna razlika u radu u vetrovitim uslovima, koja opravdava cenu istih? hvala!
 
Imam pitanje za korisnike dizni IDK, recimo za 120 03... da li se isplati uzeti ih u odnosu na obicne 11003, tj da li se vidi izvesna razlika u radu u vetrovitim uslovima, koja opravdava cenu istih? hvala!

Postoji velika razlika u odnosu na obične dizne. Baš se vidi da su kapi dosta krupnije i da ih vetar manje zanosi. U nedelju sam prskao pšenicu po prilično vetrovitom vremenu i mogu slobodno reći da bi sa standardnim diznama veći deo odneo vetar. I kod IDK postoji mala izmaglica koju vetar nosi ali je to zanemarljivo. Radni pritisak ne sme biti viši od 3 bara kod prskanja na vetru.
Trebalo bi da su ID dizne još manje osetljive na vetar nego IDK, ali ih nisam koristio.
 
Novo bure kosta oko 100 eura, a rastvor koji napravis u 440 litara moze da kosta i vise od toga. Ne znam da li vredi rizikovati :cao:
Bravo,preparat zna da kosta dosta i da iscuri a ova pukotina nije mala uopste,preko celog bureta od dna do uvis.Ovi sto rade branike od auta i ostale krpezi nece niko to da zakrpi,kazu branik stoji na autu i ne pomera se i nema opterecenje a kad se naspe bure puno vode i ide po lepom putu do njive tu su velika naprezanja i moze da pikne samo tako.Da je poliestersko kao na moravi to bi se lako resilo_Ovako mu preostaje da kupi novo,kaze kum uzece od 330 litara to mu bolje odgovara,cena 6920 din na kucnu adresu ne placa se brza posta,ima cep poklopac.Izadje 60 eura,najsigurnija varijanta.
 
Koje su trenutne aktulne cene agromehanike od 600-800l sa kopirajućim granama od 12m?Guglo sam ali na cene nigde nisam naišao.
 
600lit sa kopirom,zuto bure,kao sto ima clan nikola ilic ti je oko 2200-2300e.
Belo bure je jos skuplje.
Za 800lit. neznam.
 
Cene su poprilicno jake, evo primer za 400 lit. sa pumpom od 105 lit/min. je 1011 eura, belo bure, euro model kopirajuce grane je 2763 seura sve sa PDV-om, grane 10 m. Best Vrbas
 
Placena je oko 2400e sa prevozom do kuce,prskalice su ekstra,rade ubijaju,kad upalis a iza duga....Po meni nije skupo,ipak je to stvar koja ti treba preko cele godine i to odradi kako treba.
 
Nazad
Vrh