Prskalice

Sa rastojanjem dizna od 50cm i visinom prskanja takođe 50cm se za dizne sa uglom lepeze od 120 stepeni dobija takvo preklapanje da se očuva jednaka koncentracija po celoj širini. Pretpostavljam da neće biti nikakvih problema da to bude i 52-53 cm, s' tim da visina prskanja bude veća za koji cm od onih teorijskih 50cm.
 
Hajde molim te, pa nije to mikrocip pa da 2-3 cm prave problem. Bitno je da je tu negde, u granicama koje propisuju proizvodjaci. 50 il 53 cm nece napraviti nikakvu znacajnu razliku. Mozda da prskas par hiljada hektara godisnje pa da se i zapitas ::novac::
 
Jel ima neki odgovarajuci elektronski razvodnik da se ubaci na agromehaniku? Koliko moze da kosta?
 
Hajde molim te, pa nije to mikrocip pa da 2-3 cm prave problem. Bitno je da je tu negde, u granicama koje propisuju proizvodjaci. 50 il 53 cm nece napraviti nikakvu znacajnu razliku. Mozda da prskas par hiljada hektara godisnje pa da se i zapitas ::novac::
Stvarno vam hvala na pomoci,ovo mi mnogo znaci,bicu opet malo dosadan,pitao sam za 52-53,bilo mi glupo da pitam za veci razmak:osmeh: ali mene konkretno zanima 55cm ni vise ni manje,tako mi se uklapa kao bombonica i jel sa diznom 02 dobija neka manja lepeza ili ona ostaje kao i kod 04 dizne.Bojim se da ne user..m motku a posle nema popravke.Imam da prskam skromnih 3-4 hektara godisnje i to je sve.
 
Nasa prskalica dok smo radili krompir bila namestena na 70 cm pa oped prskala kako treba. To nisu bas toliko bitne stvari za idealno prskanje, ne kazem da moze i na 2 metra, ali +- 5 cm nece se osetiti 100 %.
 
...propisana kolicina preparata l/ha x zapremina prskalice (lit) / utrosak vode (koji je dobijen prethodnom formulom)... Na ovaj nacin dobijete siguran rezultat koliko preparata treba da sipate u punu prskalicu...

Вероватно сте мислили на количину мешавине воде и препарата (на пример пестицида)?
 
Visina prskanja od 50cm je idealna, ja gledam da to bude od 40-60cm i bude dobro. Svaki preparat ima donju i gornju granicu (a na ogledima probavaju i 2-3x vece doze).
 
Veceras me zove kum,danas je uspeo njegovom krivicom da polupa bure na prskalici rau Vojka,plasticno zuto bure od 440 litara,puklo je od dna ka uvis do cepa,debljina plastike je oko 6-7mm,jel moze to nekako da se sanira,zalepi i zakrpi ta plastika???
 
Mislim da jedinjo "varenje" plastike moze tu da pomogne, sigurno ima neki majstor u tvom kraju koji se bavi limarijom ili farbanjem automobila. Svi ti majstori imaju taj aparat kojim vare plasticne branike na novom automobilima.

Mislim da ti je ovo jedino trajnije resenje, svako lepljenje ce od vibracija vremenom da popusti.
 
Nesto citam na internetu ta burad su od polietilena i moze da se krpi grejanjem,dok citam na drugoj strani da je to reciklirani materijal i nemoze da se zakrpi grejanjem a da ne otpadne na istom mestu.Lepkovi ne pomazu,u to sam takodje siguran.
 
Mislim da je fora plasticnog varenja u tome da se plastika oko procepa zagrava taman toliko da primi plastiku iz pistolja i da se lepo sjedine. E sad sve zavisi od kog je materijala bure, ako je cista plastika ne bi trebalo da bude problema, a ako je nesto drugo, nisam siguran. Raspitaj se nadji nekog u tvom kraju ili preko oglasa nekog ko to radi, pa vidi sa njim. Ja mislim da popravka u sopstvenoj reziji ne moze da se izvede, a da bude kvalitetna i dugovecna.
 
Novo bure kosta oko 100 eura, a rastvor koji napravis u 440 litara moze da kosta i vise od toga. Ne znam da li vredi rizikovati :cao:
440 l : 120 l/kj = 3.6 kj mozes da oprskas i da prskas recimo soju sa pulsarom i harmonijem u prskalici imas tom prilikom 2.5 l pulsara i 2 harmonija, a to kosta oko 13000-15000 rsd.
 
Nazad
Vrh