Prskalice

I ja sam neki da izluftirao moju sa 2l antifriza,jos da skinem pumpu kad odem kuci.
Mada sad rekoste ona tecnost za vetrobrane,pa mi palo na pamet da je najjeftinije resenje patoka od rakije koja ostane od poslednjeg kazana a bar nje ima vecina kuca.
20131130151128.jpg
Zasto bi skidao pumpu kada si sipao antifriz?
 
Vi koji ste sipali antifriz u prskalice, sta radite na prolece kada treba da radi prskalica, da li samo dospete otrov i specije ili neko vadi antifriz, pere prskalicu vodom?
 
Nisam sipao antifriz, pumpa je skinuta. Mozda bi dogodine sipao antifriz pa zato pitam.
A inace ni ne isprobavam prskalicu, znam potrosnju vode, tj znam koliko isprskam s fergusonom u drugoj brzini i toga se pridrzavam, spram toga i pravim koncentraciju.
 
@FarmerII ni u dvoristu je ne probas sa vodom cisto da vidis da nije neka dizna zagusena ili da nije negde neka gumica otisla?
@Nikola ne znam ni sam,ovo joj je tek prva zima pa zato bih da preduzmem sve mere opreza.
 
Tu probu uradim, u pravu ste, tu ce izaci antifriz. Mahinalno sam pomislio da je kolega nikola mislio na bazdarenje prskalice u radu
 
Jel se moze mjenjati taj gel ili antifriz u manometrima ? Meni ga ima ispod pola i neki je mutan pa bi ga izmjenio ako se to moze ?
 
Može da se zameni.Potrebno je skinuti gumicu koja se nalazi na gornjoj strani manometra i prosuti stari i usuti novi glicerin.
 
Gde ima da se kupi manometri od 0 do 5 bara? Ovaj sto imam je do 20 bara i jako je sitan. Meni je pre svega bitno od 1.8 do 3 bara da mogu precizno izmeriti.
 
Nazad
Vrh