Žetva 2013.g

Danas takođe skinuli 1 k.j Zvezdane.Curi veoma lepo samo se teško izvršava.Tačan prinos ne znam jer je cela količina ostavljena kod kuće.Ako ne bude kiše sutra krećemo u Simonidu.
 
Ja sam juce ovrsio 8,5 kj Zvezdane,vlaga 14,8%,primese 2 %,hektolitar 80,prinos 4300 kg/kj.Eh da ima i prave cene...


PS
Tretman fungicidima nije radjen.
Izuzetna sorta psenice.
 
Komšija je imao simonide oko 37 meteri po jutru. Hektolitar u našoj zadruzi ne mere, nego upisuju jus 76. Pored naše zvezdane je imao 40s na 8 jutara, tu očekuje još veći prinos. Inače bilo je i fuzariuma. Uradio je jednu zaštitu u cvetanju, mi smo išli sa dve zaštite.
 
ja sam probao danas Zvezdanu, obisli krug pa odneo uzorak da vidim vlagu ono 15.2 pa obustavili ... javljaju lepo vreme ove ned. tako da moze da saceka dan, dva da se pravo uradi, dok je na apacu i andinu jos uvek jaka slama .... Zveki obecava :osmeh:, jedino isti problem ko sto kaze Matic za tesko izvrsavanje, ostane dosta vrskova
 
Poslednja izmena:
Đubrivo, dobro podnosi veće količine đubriva, ume da se oduži kroz rod a teže poleže iako je pređubrena.
 
Od samog nicanja je bila odlicna,stalno sam je pratio i resio sam da je ne tretiram fungicidima,tako dobro je izgledala,a to mi je jos jedan pozitivan finansijski efekat.Juce me kisa prekinula na drugoj parceli pa cu sutra poneti foto aparat da je slikam.
 
To nije strašno, zlo je kad je tepih, kod vas je i bilo više kiše i leda, mene zvezdana podseća na sortu kremna koja je bila par godina svega u proizvodnji negde od 95-99god. ako se dobro sećam, isto se teško izvršavala (teže od zvezdane) a hektolitar je bio i do 87 (teška ko olovo) na zmajevku 489 natovariš ladno 10000kg i oni je skloniše iz sortimenta.
 
To je tačno.Tri puta nas je led posećivao,jaki vetrovi.Maj mesec 235 litara kiše...Za sada sam zadovoljan.Videćemo kada ozbiljnije krenemo u žetvu.Izveštaji tek slede.
 
Ja sam sejao apach isto i jos ima po koje mekano zrno, a vidim ovde pisete samo nase sorte u glavnom da vrsite, pa reko da pitam kakvo je stanje sa ovom, ili je to kod mene problem samo....lepi su prinosi za sad:bravo: videcemo kako ce se ovaj nas pokazati :osmeh: najavljuju neku kisu od vikenda, samo da nam ne pokvari sve....
 
Za vikend rađena Simonida prinos od 34m - najlošija parcela radimo je prvi put do 40m po kj, hektolitar 78-79, vlaga 14-15%. Još malo pa gotovo.
 
Ja sam sejao apach isto i jos ima po koje mekano zrno, a vidim ovde pisete samo nase sorte u glavnom da vrsite, pa reko da pitam kakvo je stanje sa ovom, ili je to kod mene problem samo....lepi su prinosi za sad:bravo: videcemo kako ce se ovaj nas pokazati :osmeh: najavljuju neku kisu od vikenda, samo da nam ne pokvari sve....
ja sam ovrsio nesto apaca u subotu,prinos preko 4t po kj!kad zavrsim celu parcelu znacu tacno....
 
Juce pokosio uskuzno na peskovitom zemljistu vlaga nesto preko 16 % pronos 1700 kg/jutru.Jos su jaka zita treba sunca
 
2013-06-29-124017.jpg
 
Danas je slabo curilo svega 2450 po kj,moram dodati da je radeno deo atara gde je led tukao psenicu pa to mi malo kvari prosek.Vlaga 14%Htl 80.4 primese 2%.Ovo je danasnji prosek
 
Evo i neka slika.Ovršeno danas 8,5kj i kao što se vidi ima ove tri prikolice i dve zmajevke isto natovarene kao ova loznica koje su ranije natovarene.Nisam predao danas a sutra će da vidimo šta i koliko ima.Jučerašnji rezultat sa 1,5kj, predato 5680kg sa vlagom 14,7, primese 2,3 i hektolitar 81,9.
 
Nazad
Vrh