Herbicidi u soji

Dash se podrazumeva da ide sa Corumom. Izvinjavam se što nisam odmah napisao.
 
Ja sam ipak odlucio za soju da idem Listego1l+Harmoni8g/ha,kasnije Fusilade.Razmisljam da dodam malo Pivota? A imam i od prosle godine Sledor i Bentazor 480SL dali to sme da se dodaje i koliko?
 
Lane sam radio kooperantu 1.5l Ikarus + 3l Savazon + 10g Harmonija ukrajinskog po HA. Zveknuli smo i povece ambrozije, a one bas bas velike su tek posle mesec dana se oporavile i krenule da razvijaju zaperke, jer je vrh im otrovan. Kisa padala na tom mestu gde je parcela i rod bio oko 3800kg/ha. Korekcija za sirak je isla 1.6l/ha Flupisora kad je bio poneki cvet u soji.
 
Danas sam rokao neke arende samo djubre tj korovi ceo herbarijum sve sto moze da se zamisli,soja izasla iz kotiledona 0,35l imazamoks,30g oxon,4g promony,0,5l bentazon po jutru (prva tura) korovi su mali tek ponikli ali tepih.Za sledecu turu videcemo sta cemo,mislim da ce ici sve isto samo ce doze biti povecane ako bude potrebe.
 



Sa čime dejstvovati protiv Xanthiuma? Soja je u fazi kotiledona. Rađeno je već sa Wing P ali se Boca provukla. Sutra ili prekosutra bih prskao, da korov ne preraste.
U nedelju sam uradio ovu njivu sa bocom u dozi 50g/ha oksasulfurona + 4 g/ha promonia + 8 dl/ha Bentamarka. Da li je ovo dovoljna doza da sredi bocu u ovoj fazi rasta?
 
Jel moze neko da mi kaze koliko ide Slavola po kj?Pise 5l/ha ili 3l/kj,ok ali u dva prskanja jel po 3l ili se 3l podele na pola?
 
Poslednja izmena:
Sta mislite o sledecoj kombinaciji:
Ikarus 0.7l/ha
Savazon 2l/ha
Dinox 70gr/ha
Promony 8gr/ha
I neki lepak npr ES Plus 1%

Da napomenem da je na njivi herbarijum, znaci ima svega, i sto nema planira da izadje...:osmeh: Isao bi pola doze sada i pola za 10 dana, stim da bi promony isao sad 1/1...
Da li treba nesto dodati, nesto oduzeti....Hvala
 
Slikano pre 5-6 dana, donji kraj se vise zeleni,na drugoj njivi ima i gorusice, i palamide... bas svega...
 
Zbog te palamide ja bi povecao kolicinu Savazona i isao bi prvi tretman sa 2.5 l/ha, Ikarus 0.4 l/ha, Dinox 0.4 gr/ha i Promony 4 gr/ha.
Za nekih 12 do 15 dana ostatak Ikarusa, Dinoxa i Promonya i Savazona ako ima potrebe a mislim da ima jos 2 do 2.5 l/ha!
 
Nazad
Vrh