Herbicidi u soji

Da li može imazamoks pošto je u fazi kotiledona i koju dozu ići? Radio sam ranijih godina Dinoks i Harmoni u kotiledonima i nije bilo problema.
 
Kupio sam danas u Rumi dva herbicida: Savazon (Hemical Agrosava) i Piano u granulama istog proizvođača, imam dosta mišovkinje i mrtve koprive na njivi u soji i onaj korov što se zove hoću-neću, kao i palamide, tek što niče...
Interesantno da nema još uvek uskolisnih korova, ili tek što niču ili ima sporadično zubače, pa planiram u drugom tretmanu da i njih desetkujem...
Interesuje me u kojoj meri ova kombinacija sređuje širokolisne korove, i da li da ovoj smeši dodam još neki preparat (koji je dozvoljen da se meša sa ova dva pomenuta), a proširiću spektar delovanja još na koju vrstu korova, a koju sam izostavio ovom kombinacijom)?
Naravno iz nekog srednjeg cenovnog ranga...
Za palamidu se snalazi alternativnim vidovima borbe jer u soji teško da je možeš konvencionalnim metodama rešiti.
 
Može, mortal kombat kombinacijom... Ja sam lane imao u novoj njivi puno palamide, i rešio sam je se... Prskao sam po hektaru litar ikarusa, 2 litra bentazona, jedna kesica oxon-a i jedna kesica promony-ja... Ove godine se pojavila tek podikoja, i neće predstavljati problem kao lane...
 
Danas sam baš obišao jednu parcelu gde dosta godina nije bila soja pa je sad eksperimentalno posejana.
Palamide je bilo u vreme setve ali je flekovana sa ručnom prskalicom sa totalom u odnosu 0,5l totala i 10l vode i ta palamida je uništena ali je zato nova krenula. Kanda će biti igranja ove sezone.
Baš čudno, ne prođe godina a da ne koristim dikambu u kukuruzu na toj parceli.
 
Dali je ovo divlja kupina?Ako jeste,čime je skidati u soji?
65rcdc.jpg
 
Pisao sam ja o divljoj kupini u soji prije jedno 4-5 god ovde , imao sam je dosta u jednoj novoj njivi , čak sam stavljao na ledjnu prskalicu kanticu od 5l pet ambalaža sa odsječenim dnom , na vrh crijeva prskalice kao štit pa totalom lagano poklopiš je pa onda prsneš (tu dodaš i staranea da se nadje ) ili još ludja ideja na dva kraja po kofa sa koktelom i džoger obični ,.. umočiš džoger u tekućinu na jednom kraju i pečatiraš , samo u tom slučaju radnik (ili ti lično ) treba podmazati guzu niveom jer ima dosta hodanja .:haha:
 
Ma de ću se trošiti na Niveu pored slanine.:osmeh:
Najverovatnije da ću ići sa totalom i ledjnom prskalicom.
 
Jel radio neko dozu Coruma 0,8-1/kj imam na jednoj parceli već ambrozije koja je od 3-4cm a bojim se da je za redovnu dozu već prerasla .Kad se preračuna to mu dođe 0,5-0,6lit/kj Imazamoxa i 0,8-1lit/kj bentazona.
 
Pa za Corum piše da ide dva puta po 0,9l/ha, što mu dođe 1,8 l/ha puna doza ili ti 1 l/kj!
 
Pa za Corum piše da ide dva puta po 0,9l/ha, što mu dođe 1,8 l/ha puna doza ili ti 1 l/kj!

Da ali ja sam hteo da radim split u punoj dozi,ali neću. Ići ću sa kombinacijom bentazona izbaciću Dash,a za drugi split ću videti koje doze i a.m. ću iskombinovati.
 
Nazad
Vrh