zokidrum

Cika Boro, drvena zgrada koju ste videli na slici je starija od mene jedno 30 godina. Ona je zidana ciglom, temelj i prizemni deo, gde su štala ( nekad je bila, pa je pretvorena u radioicu) i jos jedna prostorija, a gore je drveni deo (plevnja, tavan) koji je nekad sluzio za seno, sad sluzi za susenje plodova... on prekriva zidani deo, i prelazi preko, i sluzi kao trem za prikolicu... na drugoj strani je sagradjena velika nastresnica, opet od drveta, gde stoje traktor i cisterna... :ppozdrav:

Vec sam ti rekao,veoma mi se svidja pomenuta gradjevina,bas zbog tih drvenih detalja ::namigivanje:: a sadasnja namena tavanskog prostora,je kao iz bajke.A taj radionicki prostor,nadam se koristices ti,za tvoje reparature,Exremnih masina ::svaka cast::

Znate kako, u to vreme kad je ona gradjena, nije se imalo para za beton za celuu gradjevinu. Kao sto ste vec rekli, priroda je ovde izdasna, pa ima drveca u izobilju. Drvo je bagrenovina, pa drzi zadnjih 50 godina, i jos dugo ce. U radionici trenutno to ne mogu raditi, prvo lose stojim sa alatima u selu, imam ih mnogo vise u gradu. Drugo, iznad mene ima malo i sena, pa nesmem da upalim brusilicu ili nesto tako, da nebi bilo vatrice..... Ali, u planu je izgradnja velike drvene gradjevine ispod kuce, imam prostora za nju, samo treba malo vremena da odem da uzmem drva, i nedelju dana posla , i kad je budem sagradio, onda bi mogli da pricamo o servisiranju tih masina........ :ppozdrav:

Vrlo lepo i ambiciozno.Nadam se da cemo u dogledno vreme imati prilike,da vidimo,novu radionicu.A sto se varnica od brusilice tice,ja imam dosta iskustva.Koliko sam trenerki izredjsetao neznam,carapa takodje.A to se dogadja uvek kad nesto zurim i nisam adekvatno uniformisan za rad :zli:

Zato ja sad kad radim tako nesto, ja obucem radnicki kombinezon, i cokule, naocare i antifone, i onda kao da radim olovkom nesto..... ::namigivanje::

Kad budes radio tu radionicu,obavezno planiraj stalaze sa strana,a tezga za rad u zacelju.Tako onda kad neradis mozes garazirati,traktor ili auto :cao:

Da, naravno. Sad trenutno imam kompletan nacrt u glavi kako ce izgledati. Stalaze sa strana, ogroman tezak gvozdeni sto sa stegom u cosku, i blizu njega kanal za popravku kola, traktora odozdo ili nesto slicno.... Drvena komplet, oblozena daskama, daske pasent jedna do druge, i impregnirano drvo, pa ako budem trebao zimi nesto da radim, da mogu bez problema furunu da potpalim.....

Bas lepo sto si tako taktican i ambiciozan,nesumnjam da ce se to tako i dogoditi ::svaka cast:: jer covek bez ambicija je,mrtav covek ::namigivanje::

Lepo receno, veoma. Imam te planove, jer mislim malo o buducnosti, ne samo od danas do sutra...... :cao:

Samo napred,fakultet-plantaze,a ostalo sta stignes,stignes. ::svaka cast:: ::svaka cast::

Jesi li sta radio krupnije,na tvom Ursusu.U kakvom je sada stanjnu? ::novac::

Moj Ursus nije doziveo jos potpunu generalnu. Remontovana je bos pumpa prosle godine, i obradjeni su ventili. Jedanput su menjane lamele, i to je to.... Doduse cuvamo ga.... klipovi su fabricki, radilica jos nije dozivela specijale, karike isto.... Sad cu morati uskoro da mu menjam zadnje gume, ispucale su od godine proizvodnje, i nije vise pametno da vucem cisternu sa njima na tockovima po ovim brdima....
Jos da ga ofarbam, i moglo bi se reci da je kao nov. Skoro sam sredio kompletnu signalizaciju, pa sad i u tome ne manjka....

Zoki,sve pohvale i cestitke,za tako lepo ocuvanog i odrzavanog Ursusa ::svaka cast:: nemoze se reci.ipak je se on naradio na ti m tvojim plantazama ::svaka cast:: ::namigivanje::

Nije toliko, nema toliko posla na njima za njega. Ima, al to nije neki posao. Nedam ja da se na njemu vide godine, ni ja ni moj otac, cuvamo ga. skoro ga ceka i kompletno farbanje....

Dobro je,ako je tako ::svaka cast:: dali ti je radio brojac casova rada?Koliko je na njemu izbacio radnih casova :haha: :haha:

Iskreno, pojma nemam. Kod mene je od 86-te godine, i radi nekih 100 sati godisnje. Prethodni vlasnik ga nije mazio, pa sat cas radi-cas ne radi..... 4000 je moja neka gruba procena.....

Zato ga sada vi cuvate,mnogo vise nego sto ga je bivsi vlasnik smorio :cao: sto se vidi iz gore izlozenog ::svaka cast:: A kako si ti na Faksu? :haha: :haha:

Da kucnem u drvo, zasad dobro. Nailaze mi ispiti, i sad da se potrudim, i zavrsicu drugu godinu pre roka.... nadam se.....

E pa bas lepo,sto si tako,ozbiljan,pa samim tim i uspesan.I ja ti zelim da to tako i bude ::svaka cast::

Nazad
Vrh