ZMAJ kombajni

Ако имаш ломљеног стакла код куће, требају ти комади 10х10 центиметара или слично, ако може залепе се на спојеве где год мислиш да се помера или увија а не би смело. Брзо се пронађе слаба тачка.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

На погону косе код Змаја (веза руке и косе)Да се лаички изразим...има игличасти лежај,дали је неко стављао обичан и какве преправке су потребне?

Nikakve prepravke, staviš 2 obična i teraj. Kod mene tako 15 godina.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Trebalo bi da je 6301.
37mm je rupa na kosi, a ide 12mm šraf....

Idu 2 ako su obicna kuglasta lezaja,zbog sirine.
Vidim sad vec je napisao covek da idu 2 XD.
Na jednoj kosi imam te lezajeve,na drugima su iglicasti,jeste stoji da iglicasti trpi mnogo vece sile udara bas kako kosa stalno se cima levo,desno,ali eto i kuglasti lezajevi idu bez problema.

Pozdrav ljudi. trenutno imam zmaja 142 ali zbog povecanja obima posla odlucio sam da kupim veci kombajn, zmaja takodje. Da li mozete da mi obrazlozite prednosti/mane zmaja 171/191 i 170/190. Znam da 1 serija ima hidro pogon i lulu na elektro pogon. Citao sam po forumu sve sto se njih tice, ali mi jos neke informacije fale. Ako neko nesto zna, bio bih mu veoma zahvalan. Hvala.

Ja bih preskočio Zmaja, jednostavno nemaš ga posle kome prodati a i nabavka rezervnih delova za te serije je problem.O dečijim bolestima koje nisu nikada rešene i ne mogu da se reše da ne pišem.
Uzmi neki D.F 35.80, Claas Dominator 96, 98, oni su u opsegu cene dobrog 171 a razlika kao nebo i zemlja.Delova za njih ima iz originala, zamenskih i polovnih bez brige.

Imam jedno pitanje u vezi kvačila-menjača na 142. Kad je hladan upada u brzine bez krčenja a kad se ugreje krči, naročito 1. brzina i rikverc. Da li je to do kvačila ili je menjač jednostavno takav? Ne prebacujem brzine u hodu.

Imam jedno pitanje u vezi kvačila-menjača na 142. Kad je hladan upada u brzine bez krčenja a kad se ugreje krči, naročito 1. brzina i rikverc. Da li je to do kvačila ili je menjač jednostavno takav? Ne prebacujem brzine u hodu.
Verovatno do kvačila, lamela ne razdvaja dobro i zupčanici ne prestanu da se okreću kada je kvačilo pritisnuto.

Sigurno je do kvačila. Kad je ulje hladno, ono zaustavi zupčanike i onda malo bolje šalta. A kada se zagreje onda se zupčanici ne zaustave pa ti krči. Smanji zazor između druk ležaja i žabica. A ako zazora nema onda su ili žabice nejednako podešene ili je korpa pukla.

Može li informacija koji filter ide za ZMAJ 133 s44? Nije kao na traktoru već neki sa širim navojem.
Frad 13.28.08/110
Na rakovici ide filter sa širim navojem čini mi se, moglo bi biti da je taj...

Ne. Na rakoša ide kraći filter ali sa navojem kao i na npr 539-557 (3/4x16 unf)
Za prvu pomoć, može da se stavi i std filter od 539 tj duži ali se mora paziti da "rogovi" od prednjice ne udare i polome nosač filtera.

Nazad
Vrh