ZMAJ kombajni

Ne znam da li standardna mera, al znam da nije na svim kombajnima isti... Kad je na jednom otišla remenica, ja na brzinu skinuo sa drugog da završimo žetvu kad ono nisu isti šrafovi..

U cemu je bila razlika ?.
Na jednom kombajnu jedna dimenzija, recimo fi20, na drugom fi18, lupam dimenzije, samo kao primer, tako da su i čaure u ležajevima drugačije...
Grunt, najsigurnije da ti po tvojoj remenici strugar napravi šraf, ne znam ni gde bi te poslao da kupiš takav šraf, najlakše napraviti, kod turčana na bregu kod plitvica u inđiji recimo, on ima dobru robu,

Meni su srafove po meri pravile firme TenFingers i 12 Septembar,uvek bilo sve kako sam trazio i bio sam zadovoljan,nije ni cena bas neka preskupa.Za neke srafove je jeftinije bilo da mi oni prave nego da kupujem u prodavnici.

Zar nije M16 standardni vijak za sve varijabilne remenice za 14x zmajeve? Čak bi trebalo da su im isti vijci i na španer remenici širokog remena -kaiša (isti su im i nosači-čaure ležaja unutar remenica). Da ne tražim sad po katalogu ali 99.9% sam siguran da nema druge mere. Ako ima onda je nešta budžito.

Вероватно се рупе разлокале па најлакше и најбрже било разбушити и ставити дебљи шраф,много лакше него пиксновати и вариту да би било у стандарду.

Код мене је 17мм рупа у осовини варијатора зато и питам 16мм је стандард.Тај шраф треба да буде пасент јер се на њему носи цела ременица јел се слажете?

Nazad
Vrh