ZMAJ kombajni

Valjalo bi. Premere se nove šine na preciznoj vagi i postavljaju tako da jedna naspram druge budu pribliznih masa. Kada se postave sve, skine se pogon i ručno zavrti bubanj. Bubanj mora da stane uvek na drugom mestu. Ne sme pri zaustavljanju da se vraća unazad. Ako se vraća unazad znaci da je ta strana najteža. Onda se dodaju tegovi-srafovi sa podloskama na rozete koje nose šine na suprotan kraj od najteže šine dok se ne dobije ravnomerno zaustavljanje u smeru u kom se okretao.
Nadam se da je jasno.

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Kad su nove dosta je čistije zrno. I mora se paziti na zazore sa korpom inace bude loma.
Naravno pri montaži obrati pažnju na levu i desnu šinu.
Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Imali smo duskusiju, pre neku godinu, kad sam menjao šine na mom zmaju... Bile su potrošene nna tih 5 do 6 mm, i dalje je jako lepo radio pšenicu, ja sam ih zamenio jer je jedna pukla pa falilo parče... I posle zamene nisam primetio neki boljitak u vršidbi, jedino što je puno lomio kukuruz pa smo prešli na pogon lancem...

U kukuruzu su poželjne lošije šine a u pšenici, ječmu, tritikitiJu obrnuto. Cincokret nzm ali moguće da i za njega mogu lošije šine.

Dal je moguce,znaci nije im dosta sto treba da menjaju korpu i blinde,oni jos menjaju i sine ....Nekim ljudima je izgleda bas dosadno.

Nazad
Vrh