ZMAJ kombajni

Jao sex-a, menjao klavijaturu kompletnu na puzu hedera, to sad tesko ide, zapinje, zadire, ne znam sta da radim....
Ja sam nekad na zmaju radio isto to, i imao isti problem. Uzrok tome je premalo zazora, pa kad se sve ugreje, počinje da zapinje. Kao što je rekao i član Matić, izbaci ono što zapinje i vrati staro.
 
Kod mene na Univerzalu je šuplja osovina(grivna),svaki nosač prsta u sebi ima valjkasti ležaj,međutim prsti su bili pravougaoni sa plastičnim vođicama.Prepravio sam tako što sam ostavio i osovinu i nosače na koje sam navario čaure sa navojem za okrugle prste(ne znam od gog modela možda je sistem sa Z190 ?) ,stavio okrugle metalne vođice i sad više nema problema,pred sezonu podmažem i voziiii.
Sa plastičnim vođicama uvek bio problem,loša plastika,loše mere i čuda luda,grejanje ,lupanje,škripa....
 
Tako bi trebalo, ista je osovina, ali rekoh da pitam da li ima neko pravilo, jel bi ovakav merac to mogao da odradi, kakvi su?
38dbbab1f041f67937dd070e586b7838.jpg

Gde ima da se kupi ovakav merac?
 
@Peet
Ima na Aliekspresu, oko 10-12€ Sa poštarinom, ali sad da se poruci ko zna kad ce stici zbog korone, a ima na KupujemProdajem oko 2000 dinara, ja sam pre par dana kupio od nekog za 1950dinara ( najjeftiniji bi bio) nisam hteo da čekam sa Alija hocu pre žetve da proverim kombajn
 
Zavisi gde je krivo? Možda su usta kriva. A po meni, najjednostavnije je u ušku gde se kači privariti parče armature. Ja sam nekad kad sam uzeo zmaja imao isti taj problem. Tek posle sam saznao da je prošlom gazdi spao heder sa usta jer ga nisu bili osigurali. A da li si probao da malo jače naduvaš prednju gumu na onoj strani gde je niže. Ako nije strašno, možda i to pomogne.
 
Jel neko skoro menjao letve na vitlu hedera ,gde su najpovoljnije metalne ili ko radi drvene
 
Zamenske su 85 rsd komad.Originalne ne znam ali ima razlike u materijalu, original kao gumirane a zamenske tvrde kao ker.
 
Nazad
Vrh