ZMAJ kombajni

Ako me sećanje služi ,radili su ugradnju motora koje budući vlasnik kombajna "nabavi", pošto nisu imali motore.Moguće da je neko nabavio mercedesa a da su ga u Zmaju ugradili.

Ako su dobro ugrađeni ,nije predimenzioniran.Uglavnom su to OM 352A motori sa 125-130 ks.

A jeste turbo ali u zavisnosti od punjenja i broja obrtaja ima raspon snage od 125-157.Bila je rasprava u temi o kombajskim motorima .Neko je postavio sliku ali je ista izgubljena.

Ne znam dal se vidi dobro, posto TT smanji kvalitet.
Velike gubitke snage ima taj motor čim se smanje obrtaji. Za kombajn još je i OK, mada mislim da je bolja opcija cummis, ima više snage.
24d92668db37f0e7f16f0d7257cdfccd.jpg

Nema potrebe za izvinjavanjem.Kod mene na 151 radio je na 2600 a na Claas-u radi na 2500.Na Zmaju je trošio jako smešnu količinu goriva dok na Claas-u troši više(klima, hidro pogon i sečka vuku dosta).

Dobro je onda ako na te obrtaje ima tako malu potrošnju, a ima i taman tu oko 125ks. Mislio sam da se na kombajne vrti na oko 2200, pa tu ne znam dal ima 115ks, što je po meni malo, ukoliko ima sečku, roto sečku, eventualno klimu, mada ona ne utiče nešto puno. Hidropogon bas ubija snagu...

Nazad
Vrh