ZMAJ kombajni

Za desnu stranu nije slab. Ide poprilicno dugo kod nas. Za levu sam mu predlozio dvoredni, ali i jednoredni bi radio radnju ako ne radi puno kao sto je napisao, i ako nema secku na adapteru. Cak i jednoredni podesivi na levu je bolja varijanta nego obican lezaj na levu, i desnu stranu, koji bi mogao (ce) biti problem ukoliko se ugrade. Naravno, ako stavi dvoredne na obe strane, deblju osovinu, nove lancanike, nov lanac....... onda definitivno zaboravlja na probleme kod tog dela kombajna.
 
Sklopicu sad ovako,ali ako ne daj boze pukne osovina,znam sta cu raditi onda,a mozda i odradim to sledece godine kad skidam grlo da menjam korpu za psenicu.Ova osovina inace je terala bas adapter sa seckom duze vreme kod prethodnog vlasnika,nije pucala.Kombajn je imao i drugo grlo,tu je pukla osovina,ali ne jer je tanja,nego blokirao levi lezaj i zbog trenja ona pukne.
 
Kako se skida elevator sto dize izvrsenu masu u bunker, mislim na dole kako se raskopcava od spirale, trenao bi da radim piksne na varijatoru pa mora da se pomjeri elevator a radi se o zmaju 142
 
I mi radimo, isto kukuruzna korpa I sa blindama. Ali sad ima zelene mase, I sejano je na 50cm I išlo je dosta teško, pa me ubeđuju da mnogo lakše ide bez blindi.
 
Ja evo vec par godina ne vadim kukuruznu korpu i sve kosimo na nju,a cim zavrsimo psenicu odma se ubacaju blinde i kukuruzna sita i na njih kosim soju,suncokret i kukuruz!
 
Sta se desava kad mnogo ubacuje izlomljene komiljke u bunker...oba su petersonova sita...korpa popustena...brzina smanjena bubnja...Dali do hibrida jer sam radio sam usluge a hibridi nisu za vrsaj.
 
Na češlju na korpi bi trebalo da bude lim,tj blinda. A ja sam na gornjem situ pa na kraju,na onom delu koji se podiže,stavio gumene trake,jer i tu mogu da prolaze sitni delovi komiljke.
Možda ima još neki razlog,pa neka kaže neko stručniji :ppozdrav:
 
Nazad
Vrh