ZMAJ kombajni

Znam ja gdje ide taj lancanik,nego neznam debljinu osovine posle lezaja gdje ide taj lancanik,dal je isti i na 142!

Дали вреди ставити вентилатор од аута на комарник Змаја 142 да одува плеву...и где га ставити изнутра или споља да дува или извлачи?

Podpritisak koji pravi ventilator motora neće savladati nijadan elektro ventilator od auta. Taj od auta ima smisla staviti unutar sita hladnjaka da bi sluzio kada ugasite motor da tada njega uključiš da oduva plevu koja se nalepila na sito i to samo pod uslovom da je sito odlično zadihtovano da ne uvlači plevu i da je ne lepi direktno na hladnjak.Evo pravog rešenja ali...

Затворио сам и ја задихтовао 100%мрежу префарбао уљаном фарбом али у току дана по готово ако има ветра накупи се горе прашине.

Ovo je spejs tehnologija za zmaja
Ja sam se isto mucio sa plevom jesenas, razmisljao da ugradim brisac sa spoljne strane komarnika, kolko da pomogne da se istera do kipovanja

Ja imam hladnjak sa krupnim sacem ,izduvam ujutru malo hladnjak i to je to temp 60-75c.U toku dana 2-3 puta lupim rukom gornji deo komarnika kad cistim carapu ,tj zbog nje se i penjem kod motora,bas je zapusi skroz....Moracu i ja napraviti nesto kao periskop na taj usis.
Nema potrebe za nikakvim zatvaranjem donjeg dela komarnika,samo od sebe se zapusi plevom,necete nista dobiti ako zapusite limom ili namazete tovat masti ,vuce on gore plevu.Poenta je kod hladnjaka sa krupnim sacem sto se jako tesko zapusi,motor ujutru kad izduvavam bude sav od pleve tj te kao sitne prasine,ali hladnjak je maltene cist,tj bude malo prljav ali to su vecinom ivice ,tj coskovi gde nema tako jakog strujanja vazduha od ventilatora.

Poslednja izmena:
Ovde nije reč o krupnoći saća na hladnjaku već kako rešiti da se sito hladnjaka ne tapacira sa plevom. To je uglavnom svim kombajnima problem.

Pa ne vuče od motora ka mreži nego obrnuto, ok krupnije saće na "ladnjaku" znači da će on ostati čistiji ali ne i mreža(komarnik) oko njega a cenim da ne bi bilo dobro da i komarnik ima veće rupe...
Neki plastični čekićak lagani da ga kupi svako malo? 😊

Sale ratar je imao visko ali ne na komarnik već na zaštitnom limu od kombajna, tamo gde je perforiran, da taj zarobljeni vazduh pun pleve izbacuje napolje..

Nazad
Vrh