ZMAJ kombajni

Patos seo
Sad ledja i ostalo
309760e7f2620613c0c53dce07c38c12.jpg

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Mnogo posla za grbavi treba
Kombajn sam dobio jeftino, motor je 20 sati od generalne i velike gume, hladnjak, remenja, levatorski lanci, sabirna sve je novo
E sad heder grlo spoljni limovi,, bunker, korita, to je loše
Razvodnik hidraulike je loš
Bitno mi je da do soje napravim urednu funkcionalnu mašinu

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Grbavi heder .
Heder koji nosi Z 143,190........,verovatno i mnogi stranci.
Od ovog koji nosi 142 je duži za 10 15 cm ,ima grbu ,tako da pokošena pšenica pada ispod puža koji je odmah uvlači .Ovo je grubo opisano ,možda neko zna bolje da objasni.
Da, ima dosta posla .Mislim da je mityoo radio prepravku.

Ne isplati mu se da to radi.Grbavi heder nikad ne usija puž jer drugačije uvlači masu.Ako iskopam sliku hedera od 171 postaviću da se jasno vidi.

Produženi sto je za uljanu repicu.
Koliko sam video grbavi heder radi mnogo bolje od ovog klasičnog ."Ne slaže" masu ispred puža ako je dobra pšenica.
Kada nema pologa kosimo visoko ,da vlat i slama upadaju ispod puža,faktički imitiramo grbavi heder.Ne umem drugačije da objasnim.

Na zmaju 142 kako treba da stoji remenje iza one velike remenice na odbojnom biteru,koji remen ide do sasije a koji do remenice cinimi se da je kod mene neko zamijenio mjesta, kod mene je do sasije remen koji pogoni uvlacne lance u grlu a do remenice sto pogoni vjetar i dalje

Treba da idu kontra nego kod tebe,ovaj za pogon vetra bi trebao da bude kraći za oko 10mm (3200)od onog za pogon grla.
Vidi se valjda da sada nisu u pravcu sa remenicama i španerima...

Na zmaju 142 kako treba da stoji remenje iza one velike remenice na odbojnom biteru,koji remen ide do sasije a koji do remenice cinimi se da je kod mene neko zamijenio mjesta, kod mene je do sasije remen koji pogoni uvlacne lance u grlu a do remenice sto pogoni vjetar i dalje
Kod mene na 141 stoje tako kao kod tebe

Da li imate nekoga da prodaje glavu motora za Zmaj 135, oznaka motora S44A, motor snage 76KS. Ukoliko imate, molim vas da mi prosledite kontakt na privatnu poruku, ili neka postavi u temi ukoliko je dozvoljeno po pravilima foruma.

Koliko sam cuo, moze i motor od IMT 577-587, motor je proizvodio IMR.

Kolege imate li savet koju električnu ac pumpu uzeti za zmaj kombajn 170, sa mercedesovim motorom od 170 konja. Čitao sam malo temu pa vidim da nije to baš tako jednostavno za menjati, treba voditi računa o pritisku koliko sam razumeo i uskladjenosti sa konjažom motora.

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

Nema to veze sa pritiskom i konjažom motora.Ima ona Kineska za 2.500 rsd koja radi radnju bez problema a postoje i dosta skuplje.Možeš da je postaviš da napaja staru ac pumpu a možeš i solo bez stare.

Jedno od trajnih rešenja je zamena točkova.Namontiraju se točkovi sa gumama 23.1-26 od Z161-191 ili Đ.Đ i nema više problema.

Nazad
Vrh