ZMAJ kombajni

Moj prandeda poživeo 91, predao kljućeve od sanduka (zeleng vojničkog u kome su bila naj važnija dokuenta) mome dedi, ja unuk već imao 4-5 godina.Držao deda 10 godina, ključeve, predao mom ocu. Ovaj držao 10 godina, upokojio se i ostali ključevi meni.
Ja držim 20 godina ključeve, sinovi i ne pitaju za njih. Unuka još nema i pitanje je da li će ih biti, a počela meni da kuca 62. godina.🧑‍🦽

Otvaraj to odmah,tako sam ja čekao,pa sin na prevaru otvorio,kad unutra bilo starog novca u vrednosti od 3000DM koji su bili neupotrebivi,mali dobio batinice najviše zbog toga sto sam se nervirao sta je sve bilo u njemu svih tih godina,a ne zato sto je otvorio,jos vesele 90te nema se za zivot,a propalo 3000DM,sad bi tajkun bio :ROFLMAO:

Колико ја знам, старе марке и сада могу да се замене али у Немачкој....тако да не пропадају оне баш тако лако.

Послато са Mi 9T помоћу плуга

Pa nisu bile marke,nego jugoslovenski dinar,Jos iz vremena SHS koji da su se menjali kako se dinar menjao,na dan otvaranja vrednost bi bila 3.000DM.

Cev na kućištu filtera je 102 mm.Teško ćeš naći cev 104 mm u redovnoj prodaji koja može da se navuče na to.Ja sam uzeo limenu od oluka fi 100, dole je raširena i zaletovana da se ne cepa i tako se koristi a nije teška, laka je.

Skoro da je tako. 😂 Ne znam koji je prečnik cevi na Zmaju, zaboravio sam ali znam da je svuda neki levi tj.vanstandardni.

Matiću tvoj BABO ima vremena i živaca da tu cev skida i vraća
Ja sam mnogo puta dok sam vozio kombajn pizdio što radi što se ne pokvari
Meni lepše opravljati nego terati
Jbg profesionalna deformacija
Samo balirku volim da ide i kako koja bala ispadne ja računam, 1_2_3_4 evro
Aj terati u kukuruzu ali u soji i pšenici to mrzim
Gledaj pazi pazi gledaj

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Luka ako ne ide kroz selo ne skida je uopšte.Montaža i demontaža se obave za minut, nije komplikovano a spašava filter i motor.
Baća ja jako volem kada ne moram da ležim pod kombajnom i čekićam, neka hvala.Dok smo imali Dragona u sezoni kada mi zvoni telefon i ako me babo zove odmah se naježim.Najviše su prcale osovine slamotresa, kukuruzni adapter, NJ ležaji u reduktorima točkova, lamela i menjač.Radio je baš dosta kod nas ali uvek neke zezancije da nikad nisi miran.
Kiraj jeste od Z125.Ide kratki vazdušni filter?

Takav je bio i kod mene na 151.Kada sam kupovao filter uvek sam tražio za Z125 jer je za 142, 170-191 duži a obim isti.

Momentalno je u njemu Donaldson.
Kupio sam ovo kućište davno a ovaj je bio u njemu.

Nazad
Vrh