Spajki je napisao(la):
@ Bobo
i ti ulazis u takve njive da radis?
Ja to kulturno odbijam
ZMAJ sve guta
Moj kombajn je u 3 sela JEDINI koji ide usluzno vrsiti. U 10 sela nas ima 4 koji vrsimo usluzno, jedan je zmaj 142rm, ostala dva kombajna su FAHR i DF. Ja za druge ne znam da idu vrsiti.
I sad je nek necije ostavim nepokoseno, ispadam necovjek, moraju zvati ove okolo, oni isto ne zele, jer ako necu ja, znaju da nemam ni ja racuna, pa kako bi oni imali...
Moj kraj je napucen (nazovimo ih tako) siromasnim ljudima. Sela u mom kraju su mala (ni jedno nema kucni broj s 3 znamenke) i za neke ljude znam da novaca nemaju da poprskaju usjeve, a to malo zrna sto se izvuce im moze pomoci da si odhrane par kokoski ili kakvu svinju. Odem, pokosim, njima bude milo jer netko i na njih misli. Takav covjek koji nema, a trudi se da ima, da mi i kaze da nema odakle platiti, isao bi mu pokositi bez pogovora. Ne mogu covjeku kraj kojeg sam odrastao reci da mu necu pokositi psenicu.
Kombajn s lakocom vrsi zob koja je nikla po ambroziji, samo noga boli od kvacila
Cjela ova prica je pocela oko toga jel lanac il remen na bubnju. Da imam lanac na pogonu bubnja i vrsim ovakvu dzunglu trpio bi cijeli kombajn opterecenje, a s remenom ako i povuce vise trave, remen proklize i tu stajem, raspustam korpu skroz malo nogom okrecem bubanj (jedina prednost malog zmaja je ta sto do bubnja dodjes za 3 sekunde) da se malo odgusi i polako ga ukljucujem. kad se razradi, vracam poklopac na bubanj i vrsim dalje.