ZMAJ kombajni

I ja sam ove godine malo zagledao i iza svakog kombajna je bilo prekrupe.. Bilo je tu i zmaja i klasa i dzonike i dajca..

Pre ovih kiša kada je vlaga bila 13-14% sa skroz raspuštenom korpom na lom su odbijali 9-10%.Sada kada je vlaga 17-18% sa stegnutom korpom lom je maks.4%.Ko tu koga zeza?

Mene ne sekira ni to sto kuci ostavljam sa lomom,sve se to proturi..mene vise brine rastur koji ostane na njivi..

Pa da znas da si u pravu..mozdaobjasnjenje lezi u tome sto ko bere sa beracem ima problema sa krunjenjem klipa,ja probao pionir fao 640 sa 25 posto vlage i krunio se ko lud,obicno sa tom vlagom veres i ne razmisljas..kao da je vlazan a prezreo..

Po cemu je jedan sklepotina a drugi nije? Obadva su PRESKUPI a prvo i pogotovo jer nema kukuruzni heder, farba ne vrsi a mercedes motor ne kosta 15 000€.

Da sam dovoljno lud da kupujem prskupog zmaja, svakako bi prije isao gledati ovaj iz HR... Farba je u cjeloj prici nebitna.

Koliko vam trose Zmajevi u kukuruzu? Znam da potrosnja zavisi od prinosa,oblika parcele...ali neki prosek otprilike?

Nazad
Vrh