Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Слама,мсм да није зелена тј јака а влат сува па зато гуши,има ли прашине кад вршете?Sta znaci strv psenice?
Tebi druze kose nije dobra,prinos moze biti 20 tona po hektaru,ispravna kosa nikad nece praviti problem.Proveri hod kose,on je najbitniji,zatim ide stanje nozeva,razmak izmedju prstiju,kontra nozevi,itd...Ja sam juce izbacio potpuno novu kosu jer mi nije radila kako treba,tj kad poteram brze malo je cupala,vratio sam staru koja brija samo tako,i stara ima drugaciji hod izmedju prstiju nego nova.Polako Bojceticu, samo bez sekiracije sigurno nece svake god. biti tako! Slama do zemlje nije potpuno suva i na tim parcelama gde je psenica imala odlicno bokorenje sto daje rezultat odlicnim ili vrlo dobrim prinosima ne moze Zmaju 142 ili 141 da bude lako!!! Evo ja sam napisao da smo imali problem sa kosom koja se gusila u Apachu u Subotu u psenici od 4560 kg/kj ali sam kombajn danas se popravio cim vrsi prinos od 3000 do 3500 kg/kj!!!
Dakle sta je tu je, polako pa ce se zavrsiti!!!
Malo je to obrtaja, on mora da radi na 2050-2100 da bi imao dovoljan broj obrtaja bitera a stim i cele vrsaliceDa li moze Z142 da se dodatno uspori?
Imamo problem sa prvim rokom setve pocetkom oktobra, jako je bujna psenice. Kosimo na pola visine biljke, ali opet kombajnu je jako tesko. Problem smo resili sto ne hvatamo punu kosu. I prosle godine je bio taj problem da ne moze da proguta toliko mase, ali ove godine je jos drasticnije. Inace vozimo prva skroz bez varijatora na 1840rpm motora. Sve skolski, ali jednostavno konstrukcijski taj kombajn nije predvidjen za 9-9.5t/ha psenice. Radimo sa 2 zmaja 142 drugi ima nijansu sporije kretanje i on moze da radi sa punom kosom, ali isto mora da se zastane nekoliko puta u jednoj duzi. Motori su S46 na oba.
Ne znam sta da ti kazem al taj majstor gresi, kombajn zmaj 142 mora da ima 850-870 obrtaja odbojnog biterabda bi radio kako treba, to pise i u upustvu za rukovanje i podesavanje...Pricao sam danas sa jos nekoliko ljudi u selu. Svi imamo slicne probleme. Prinosi su dobri, rane setve su izuzetno bujne. Stabljka je jaka i OGROMNA masa ulazi u kombajn.
@Montoya. Majstor koji je radio drugu je insistirao da vozimo na 1840-1860 obrtaja, jer na tim obrtajima je predvidjen da radi Z142. Na tim obrtajima svi delovi kombajna imaju radni broj obrtaja. I meni se to cinilo malo, ali kao sto sam napisao vec, nema neke rezlike u radu i na 2000rpm. Razlika se vidi samo kad udje u losije zito, gde je do 7t/ha. Tu ide jako dobro i nije mu tesko.
Pricao sam danas sa jos nekoliko ljudi u selu. Svi imamo slicne probleme. Prinosi su dobri, rane setve su izuzetno bujne. Stabljka je jaka i OGROMNA masa ulazi u kombajn.
@Montoya. Majstor koji je radio drugu je insistirao da vozimo na 1840-1860 obrtaja, jer na tim obrtajima je predvidjen da radi Z142. Na tim obrtajima svi delovi kombajna imaju radni broj obrtaja. I meni se to cinilo malo, ali kao sto sam napisao vec, nema neke rezlike u radu i na 2000rpm. Razlika se vidi samo kad udje u losije zito, gde je do 7t/ha. Tu ide jako dobro i nije mu tesko.
Tebi druze kose nije dobra,prinos moze biti 20 tona po hektaru,ispravna kosa nikad nece praviti problem.Proveri hod kose,on je najbitniji,zatim ide stanje nozeva,razmak izmedju prstiju,kontra nozevi,itd...Ja sam juce izbacio potpuno novu kosu jer mi nije radila kako treba,tj kad poteram brze malo je cupala,vratio sam staru koja brija samo tako,i stara ima drugaciji hod izmedju prstiju nego nova.
Ima i ove godine takvih, nemam zmaja, ali vozim drugom brzinom ..Gde su sada oni kombajneri sto voze drugom brzinom? Od njih mozete da dobijete koristan savet kako nastelovati zmaja da guta!