ZMAJ kombajni

Brojiš redom svaki pipak na duplom prstu.Ideš 1,2,3 pa na 4 montiraš podizač i onda opet 1,2,3 pa na 4 i tako dok ne završiš.10 kom ide na 4,2 metra i dovoljno ti je

Drugar kupio 141-cu 80 i neko god sa adapterom za kukuruz bez secke i zitni heder naravno dao 8 000evra.Od prvog vlasnika stvarno je u dobrom stanju kombajn,nikad nije bio na kisi,nije pucao niti je varen treba mi farbanje al ajd... sta mislite jel to mnogo?

Najbolji spas za polog je dobra priprema zemljišta i rezni aparat na hederu i glavno, strpljenje.

Poslednja izmena:
Podizaci su dobra stvar svojevremeno dok smo sejali graoricu koristili smo ih tj ja koje tesko raditi graoricu bez njih,tako da bilo je godina kad ih nisam ni skidao pa sam imao musterija vise nego ovi bez podizaca stio se tice psenice.

Meni su jednom skrenuli paznju da postoji SAE 30 motorno i SAE 30 hidraulicno ulje i da nikako nije isto.

Ja sam u neznanju sipao motorno u hidrauliku kombajna i pocelo je pjeniti i sve sam ispustio i nasuo hidraol u sistem i sad radi fantasticno.

Ima gde hoces. Npr Agrotehnika u Zr.... Bilo pre sat vremena koliko hoces.

Послато са LG-H440n уз помоћ Тапатока

...zmajevih. kombajna
novije proizvodnje sipa se EHTRA HD SAE-30 motorno ulje, dok su za
"univerzal" i kombajn "zmaj -780" potrebna specijalna hidraulidna ulja,
kao Sto su "trans hidrol -85", "hidraol 70", "hidraulik HD -70", "hidrokip
M -50..

Ovako pise u jednom prirucniku,kod vas vlada jos uvek ne sloga...i ja dan danas ne znam sta tacno ide u 142 pa sam sipao Hidrol 46.

Ja nisam sihuran sta pise u mojim uputama kad sam sipao ulje u hidrauliku kombajna jos nisam nabavio upute nego sam se vodio naljepnicom na rezervoaru SAE - 30 pa sam zakljucio da se radi o motornom ulju. Sad mi se cini da fali komad naljepnice gdje je trebalo pisati HD ispred tog SAE-30.

Sad je u sistemu hidraol (ne znam koji broj, kupovan "na crno" za bager pa preostalo) i radi hidraulika odlicno...

Ovu sliku je okacio jedan clan pre nekoliko godina,danas sam gledao,i vidim moj zmaj nema te gume na krajevima slamotresa,nema ni rupa da se montiraju.E sad u suncokretu kad vrsim, dosta glavica zajedno sa delom stabla se nadju na sitima nazad,sve je ispravno,i onaj cesalj iza bitera,ali nemam ove gume,nzm sta bi drugo mogao biti problem.

i ja sam naisao na slamotrese od 161 da nemaju te rupe... verovatno da je neka serija izasla bez rupa. Dobra stvar su te gume samo jako kratko traju.

Nazad
Vrh