ZMAJ kombajni

Za ĐĐ sto je kolega vozio dvije sezone i za njegove felge koje su zdravo siroke... Navodno da su takve iz tvornice dosle al to je nesto presiroko cim se stepenice ne mogu normalno spustiti nego se na gumu naslanjaju...

Neznam gde da pitam, montirao sam orbitrol od zmaja univerzala na traktor, a sad vidim da curi gore na osovini, pa jel neko menjao tu semering i kako da dodjem do njega? Inace orbitrol je marke danfos nije spojka na sitne zube nego onaj pljosnati spoj. Skinut je sa zmaja univerzala a mislim da i na 141 nekim ima danfos. Ako ko zna molim za savet.

Nosi kod majstora i oprosti se od 40 eura za to planinarenje.Ako nemaš iskustva sa rasklapanjem orbitrola to ti je jedino rešenje.

Orbitrol uopce nije problem rastaviti i sastaviti. Sve je oznaceno unutra ili zarezima ili tockicama na 90% orbitrola. Ja sam moj na 5106 rastavljao i mjenjao gumice i jos dosao kolega kod mene da mu pokazem od zmaja 133 orbitrol kako da se rastavi i ocisti jer je dugo stajao i u njemu sve oznaceno. Uopce nije problem koliko su to ljudi navikali. Iz vana oznaci prstenove nekom crtom farbe, turpijom ili brusilicom oznaci da znas kako je bio pri rastavljanju upasan i nemas brige.

Tek ako ne uspijes ili tvoj orbitrol nije oznacen ko za vraga, tek onda nosi majstoru. A gornji semering bi se trebao moci zamjeniti vrlo lako, stovise mislim da se ne mora ni rastavljati orbitrol...

Ok ako mora samo kazem da nije problem koliko se to u narodu prica... Bio sam kod majstora hidraulicara nosio orbitrol da ga on pregleda i orbitrol bio zaglavljen jer je dugo stajao. I kaze on: "Sad cemo mi njega u komade". I ja ga pitam: "Pa nije vrag da cete mi pokazat kako se orbitrol rastavlja i sastavlja?". On gleda u mene i cudi se... Kazem mu da sam cuo da je to problem i da to majstori ne vole pokazivat jer je to komplicirano i da tu treba neko vece znanje... Kad smo ga rastavili, precistili, treba ga sastaviti, samo mi je oznake pokazao i sve mi je bilo jasno. Jedini problem vidim u tome da se naleti na orbitrol bez oznaka onda pri rastavljanju treba necime napraviti oznake za uzubljivanje i to je to.

Nije atomska bomba da ne može svako da čačka oko njega što jes,jes.Nisam nikada rastavljao orbitrol iako imam radionički priručnik ali sam gledao kako to radi majstor i ima tu svašta nešto.

Nista nema da se toliko ljude plasi.

Eto, orbitrol zmaja 133 ima oznake i nema se sto pogrijesiti pri sastavljanju. Prosto da glava boli. A plasili me uvijek kao da ce mu biti ne znam sta, dobro kazes da nije bomba pa da eksplodira... Nema nista, imas vreteno, opruge lisnate na vretenu, kosuljicu u koje vreteno ulazi, osovinu zvijezdu i glavu. Mene jos samo ventili u orbitrolu muce ali njih nisam dirao prilikom mjenjanja gumica, toliko mogu i hidraulicaru odnesti, mora i on od necega da zivi ;)

a2839ed571bbb93b5a6060432ed6f76d.jpg
73f905ea2890dc5979ddb960055fbf48.jpg
pogledaj

E kad je tako, onda cu kad budem imao lufta da ga razbucam pa sta bude. Sad mi nije zgodno da bude razbucan par dana, pa cu slikat, ako uspem pa da razbijemo mit,dal je komplikovano ili ne.

Nazad
Vrh