ZMAJ kombajni

Vidi ovako.Da se greje pronašli bi uzrok zbog čega se to dešava i otklonili uspešno.Iz tog razloga je i ugrađen termostat da temperatura ne varira iz minimalne u ekstremnu.Kombajner nije mentol već čovek sa velikim iskustvom.Kutija se istresa nakon svakog kipovanja jer tako mora zbog ventilatora koji diže plevu i prljavštinu sa zemlje a nismo stigli da zatvorimo deo ispod hladnjaka i time saniramo ovaj problem.Imao sam uređaj za signalizaciju ulja i temperature na drugom kombajnu.Uređaj za ulje je zakazao(nije signalizirao)i došlo je do zaribavanja motora usled nedostatka ulja(jako sam se obradovao tada).Od ove godine ugradio sam el.sat pritiska ulja i vode opet poučen lošim iskustvom jer je puklo pancirno crevo od motora do manometra ali se na svu sreću odmah primetilo.I da dodam svi satovi su ugrađeni na vidna mesta i nema teorije da ih ne vidiš ili promašiš.Danger unosi pometnju u diskusije. :ideja:

Evo kako se skida tocak na zmaj u 780.
cam01044.jpg

E verovali ili ne da zmaj 142i trosio juce 10,a danas cak i 9Litra po Hektaru,juce je bilo sve druga i skoro uvek pola varijator a danas sve prva i retko pun varijator jer su bile toliko zakorovljene a plus ceo dan bio oblacan tako da sam uspeo i jednom da ga zagusim.

Tako je i meni trosio sada. Npr. Na 9,5ha, potrosio je 100l. Sledeci dan na 7,8ha potrosio je 70l.

Ja sam i setao...tri km od kuce do parcele i tri naravno nazad,i plus od njive do njive koje su bile na samo par stotina metra jedna od druge i ne manje od 40.ari.I dodatna bitna stvar je sto su ove racunice izvedene na osnovu kazivanja musterija o velicini parcele a znamo svi da znaju dosta i da umanje povrsinu.

Meni nije toliko trosio ove godine, a prosle godine je resturao.
Sada je radjena pumpa kod Anusica i stavljene su nove dizne.

Ja pumpu i dizne nisam pipnuo ali zato puna generalka jeste i nemam vise od 60 rc,i zato mislim da je to glavni uzrok ovakve potrosnje goriva.

Vidi ovako.Da se greje pronašli bi uzrok zbog čega se to dešava i otklonili uspešno.Iz tog razloga je i ugrađen termostat da temperatura ne varira iz minimalne u ekstremnu.Kombajner nije mentol već čovek sa velikim iskustvom.Kutija se istresa nakon svakog kipovanja jer tako mora zbog ventilatora koji diže plevu i prljavštinu sa zemlje a nismo stigli da zatvorimo deo ispod hladnjaka i time saniramo ovaj problem.Imao sam uređaj za signalizaciju ulja i temperature na drugom kombajnu.Uređaj za ulje je zakazao(nije signalizirao)i došlo je do zaribavanja motora usled nedostatka ulja(jako sam se obradovao tada).Od ove godine ugradio sam el.sat pritiska ulja i vode opet poučen lošim iskustvom jer je puklo pancirno crevo od motora do manometra ali se na svu sreću odmah primetilo.I da dodam svi satovi su ugrađeni na vidna mesta i nema teorije da ih ne vidiš ili promašiš.Danger unosi pometnju u diskusije. :ideja:

Covek te lepo savetuje kako da sacuvas kombajn od totalne propasti i havarije a ti tvrdoglavo odbijas savete.............................:osmeh:

Evo onda ko ne veruje nudim opkladu...ne u kombajn jer bi bilo previse,ali kako je bio u oglasima na zadnju cenu od 12.500,predlazem ovako""Dok je sezona jos par dana,probamo u nekoliko hektara ili u jedan na kantu,voznja druga oko 4km na sat/radi mu sat/potrosi li gram preko 10.l kupujes ga za 8.000/jer toliko vredi u svakom slucaju/.ako bude ispod 10.L. dajes 15.000.Hajde izvolite javite se do veceras kada budem ponovo bio uz komp.Ovo je nesto kao u kvizu Tragac,gde vecina ne sme da pristane na ponude tragaca.:osmeh:

Ja sam ga drugom i vozio i jos malo dodavao varijator. Heder je kod mene 3,9m. Nisam setao, ulazio iz njive u njivu.

Nazad
Vrh