ZMAJ kombajni

Uradio sam juce to malo zobi sto sam imao_Otvorio sam malo sita i zatvorio vetar.Nije tako lose s obzirom da mi je ovo prvi put da radim i da "podesavam" :osmeh: Ima malo slame,ali nije strasno.Sutra cu da istovaram prikolicu,pa cu slikati.

i ja sam radio prvi puta, samo moje donje sito nije podesivo, nego imam od 9, 11, 13 i 16mm, samo je gornje podesivo, i nakon 2-3m što sam ušao u njivu, bilo je dosta zobi na povratnoj masi, jer nije mogla proći kroz donje sito.....ako je bilo slame, trebalo je samo možda malo zatvoriti donje sito, al ne previše, da zrno neode na povratnu masu....al ako je zob za tebe, ko da je bitno što ima slame......da si drugom radio kao ja, onda bi ga vjeroajtno dobro namještao, da ti nebi prigovarali.....

Da,to je za moje potrebe,ali hoce ta slama malo da muci kad se zob melje...Moguce da je trebalo malo zatvoriti donje ili malo otvoriti vetar.
Dobro,Ivane,mi smo pocetnici,nama ne bi trebalo mnogo da prigovaraju ako ne uradimo bas idealno :osmeh: :ppozdrav:

Brankoviću, sutra kad budeš istovarao probaj malo otvori klapne na vetru i propusti zob ( ako ne sve ti bar za probu par kanti-bodinga) na poklopac tj; vrata na repu kombajana pa onda vidi razliku................:ppozdrav:

Zetva jecma i psenice zavrsena,kombajn na odmoru do soje.E sad imam jedno pitanje,pisao sam i pre nekog vremena ovdje da mi u jecmu dosta rastura na grlu kedera tj da se jecam vraca napolje iz kombajna i baca ispred kedera,a sve zbog toga sto je jecam bio kvalitetan i krupan pa donje sito koje je fixno 11 mm jer je u pitanju Zmaj 133, ne moze da proguta ako je dobar jecam pa dosta vrati na povratnu masu i onda prosipa dalje.Prosle godine u soji mi je jos gori problem bio jer strasno puno vraca ako je dobra soja.Zanima me da l' je moguce da radim jecam i soju na sito od 16 mm, je l' ko radio tako?

Soju, grasak i zob radim na naj krupnije sito koje imam, mislim da je 16mm. Sve ostalo radim na 11mm bez problema... Svakako probaj, sto kaze Montoya, nemoj da ti bude tesko...

Na malom zmaju 133RM su dolazila i donja podesiva sita ali se nisu nesto pokazala. Tko god je imao donje podesivo je mjenjao za fiksno. Ja sam sebi nabavio jos jedno gornje s planom da pravim donje podesivo ali sam odustao. sad pred zob namontiram 16mm i pred psenicu montiram 11mm i to je sve... nije neki problem dvaput godisnje zamjenuti sito...

Nemogu naci na internetu kako izgleda adapter za suncokret za 131,132,133,zanima me kako se to uopste montira na kombajn,ceo keder ili....i sta se sve menja u kombajnu da bi mogao da vrse suncokret.Za sad ima samo psenicna varijanta.

Pod duple prste na kosi se montiraju "paprike" ili "tepsije" koje kupe zrno od glavica koje se osipaju, skida se vitlo psenicno i montira se manje za suncokret s branikom, usporava se puz u hederu i to je mislim to...

Ima posla dok se presarafa na suncokret al nije neki velik problem.

Potrazi slike za zmaj 142 ista fora kao i 133 samo malo sire...

Nemogu naci na internetu kako izgleda adapter za suncokret za 131,132,133,zanima me kako se to uopste montira na kombajn,ceo keder ili....i sta se sve menja u kombajnu da bi mogao da vrse suncokret.Za sad ima samo psenicna varijanta.

ima kod Zagreba se prodaje nova kompletna adaptacija za z 133, složena u original paleti sa paprikama, bočnim lomovima, vitlom, lim od vitla itd za 500€

Nazad
Vrh