ajde reci na koliko realno spusta obtaje sa kajisom a koliko si dobijo sa lancem? I dali mora da se skida aucug kod menjanja na zupcanike i obrtno.Imam ja prerađeno. Šta te interesuje?
hvala
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
ajde reci na koliko realno spusta obtaje sa kajisom a koliko si dobijo sa lancem? I dali mora da se skida aucug kod menjanja na zupcanike i obrtno.Imam ja prerađeno. Šta te interesuje?
Kako si pričvrstio gornje sito bez dolnjeg ? Ja se dvoumim između dve varijante prva je da napravim od cevi okvir veličine sita i stavim umesto sita a druga je da navarim L profil na lađju i šrafovima stegnem gornje sitoJa radim već 5-6 god. kukuruz samo sa gornjim sitom , reci šta te konkretno zanima.
Ja nekažem da je bolje bez donjeg sita jer nisam isprobao, ali mislim da je bolje i probaću. A razlok je jedino taj zato što se dosta stabiljki glavi između dva sita a kad bi bilo samo jedno to bi izbegli, a ako se i koja tuluzina zaglavi vrlo lako se očisti kad je jedno sito. A isto je i kod mene kao što je Matić pisao u skidanju kukuruza na dolnjem situ maltene i ništa nema jer kukuruzno zrno je teško lako propada i kombajn ga vrlo lepo čistiJa pokusavam da shvatim koji je jedan razlog da se radi bez donjeg sita , I nepada mi na pamet nista pa bih molio da me prosvetlite.
Ako ce kroz gornje sito proci jedna jedina kopusika ili komad klasure ,to mi je dovoljan razlog da donje sito bude tu gde je predvidjeno.
Bolje je I sito 20mm nego bez njega .Ako prodje kroz gornje vrh metlice duzine 5 do 10 cm I padne na donje ,on ce se horizontalno kretati prema nazad dok neode u neovrseno, pogotovo na peforiranom donjem situ.
Ima ih u Trgosaobracaju pre neki dan sam video da vise u radnji.Pitacu u Pancevu gde se snabdevam delovima a ako nema onda cu se raspitati gde se mogu nabaviti!
Pa u bunkeru gde bi drugde.I ja takodje kad ceo dan radim obavezno ciscenje donjeg sita.Da stvarno ti stapici sto kazete od tuluzine bas umeju da namuce kad se cisti! Mene zanima sta bi se sa njima desilo odnosno gde bi zavrsili kad ne bi bilo donjeg sita?
Da stvarno ti stapici sto kazete od tuluzine bas umeju da namuce kad se cisti! Mene zanima sta bi se sa njima desilo odnosno gde bi zavrsili kad ne bi bilo donjeg sita?