Nebi smelo da se isprazni sistem jer u holanderu imas ventil (na principu kuglica pod oprugom) koji zatvara cim pumpa nije pod odredjenim pritiskom! Tako da moze da se isprazni jedino povratna cev sto nema nikakvog uticaja! Taj isti ventil sluzi i za to da nedozvoli prevelik pritisak u pumpi kao i da spreci da se pumpa "isprazni" preko povratnog voda! Taj ventil na S46 nije stavljen zato sto povratni vod ide samo do filtera za gorivo koji je pod istim pritiskom kao i cev napajanja gorivom jer je filter izmedju AC pumpe i Bosch pumpe....
A celu ideju sam slucajno primetio jer sam navikao kad luftiram pumpu na traktoru dotle pumpam dok necujem da se gorivo preko povratne cevi vraca u rezervar(brbocka), i onda samo otvoris vijak pritisnes pumpu par puta i vec curi cisto gorivo! Ali ovde je luftiranje mnogo zaje..nije jer vazduh iz pumpe nema gde da ode pa mora pola sata njakati pumpu dok ne krene cisto gorivo na luftirku...
Post je spojen: [time]1251409073[/time]
_________________________________________________A celu ideju sam slucajno primetio jer sam navikao kad luftiram pumpu na traktoru dotle pumpam dok necujem da se gorivo preko povratne cevi vraca u rezervar(brbocka), i onda samo otvoris vijak pritisnes pumpu par puta i vec curi cisto gorivo! Ali ovde je luftiranje mnogo zaje..nije jer vazduh iz pumpe nema gde da ode pa mora pola sata njakati pumpu dok ne krene cisto gorivo na luftirku...