ZMAJ kombajni

Jel ima neka strana hidropumpa da se stavi umesto petoletke? Pitam za Z171

pozdrav majstori ...evo dugo me nije bilo na forumu , da se pohvalim , kupil kombajn Zmaj 142 pred žetvu , ovršio nekih 75 kj bez problema , nije imao kukuruzni heder pak smo to kupili i prepasali gore , u pitanju je geringhoff bez tarupa
, napravili na hederu kompletni remont
evo par slikica

Svaka cast gde ga iskopa!!!!!!!!!!!!!!! Prvi put vidim da tako nesto postoji.... Kako mi je neobican a ustvari je sve isto samo zamenjene strane.... :osmeh:

meni liči kao da se neko igrao sa slikom i orenuo je kao u ogledalu.nema nijednog zmaj natpisa kao da su skinuti da se ne bi provalilo

Evo kako izgleda kada se ponovo zaokrene slika, odnosno vrati u normalu.

14111917d6v7ll9u.jpg

14111917d6v7ll9u.jpg

Poslednja izmena:
Jasno kao dan...ovi naši i ovo što su pravili nisu znali da odrade kako treba i propadaju a kamo li da se bakću da okreću sve naopačke.koliko bi trajala ta izrada baš me zanima

Pozdrav za sve forumase treba mi mala pomoc prosle godine sam uzeo zmaj 142 .u kukuruzu sam ugradio mu tarup na adapteru radjena generalna motoru sve funkcionise perfektno samo jedan problem imam grije se motor ko sta radi ja samo cistim hladnjak, nisam napomenuo da je hladnjak prije generalne rasjecan ociscen od kamenca nekako se ona sitna prasina uvuce u hladnjak i odma dize temperatu ocistim ga i samo krug i opet ista stvar, ne izbacuje vodu iz hladnjaka,motor ne trosi ulje filter zracni cist,dali neko zna kako da rjesim problem.

semberac @ donji komarnik oblozi limom,a gornji nek ostane kakav je onda nece direkt uvlaciti prasinu kod mene je bar to bolje bilo kada sam to stavio,ali nacice se neko da kaze da to ne valja sada.

Naprotiv to je jedno od resenja i ja sam tako uradio i sad je OK. Nisi napisao kakav ti je hladnjak mislim na promer saca. Ja sam stavio manji remenik na vodenu pumpu sad vuce nenormalno a i brze vodu vrti

Pitanje.. Na mom Mercatoru (motor je Perkins) propeler se polomio i jedno peraje odletelo... Nisam ga ni pronasao vise.. :sta: Sva sreca pa nije ostetio hladnjak...
Zanima me da li mogu da kupim ili da narucim propeler za ZMAJ 142???? Jer ce da pase to na moj kombajn??? I dal da trazim ponovo metalni ili plasticni??? Hvala unapred... :ppozdrav:

Nazad
Vrh