Pa jeste uvek isti procenat odbijaju necistoce i kod nas u mlinu... Ako je cisto kao pirinac isto toliko a dodje neko sa pola zita pola kukolja njemu isto toliko.. I sto da ga cistim da bude cist,kad mi opet odbiju,ovako bar imaju zasto!!!!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
kako računate rastur?
Kako kaze Balasevic princip je isti sve su ostalo nijanse,kombajni su odlicni kao i traktori sve je to namenjeno za rad u njivi e sad sto neko ne zna da nasteluje sita,vetar,obrtaje,plug kosu vucu itd,to je druga prica.Kad se pojavi nov kombajn svi kazu vidi kakav je lep crven ili zut nikog nije briga kako je taj kombajn nastelovan za rad,al sta ces takav smo mi narod.....
Jedna slika govori vise od 1000 reci oko stelovanja sita i vetra.
naravno,ko će nositi tepsije...Šac metodom.
U principu znam kako se racuna sa onim tepsijama,ali ko da vuce sve za sobom.To sa godinama rada dodje da mozes odokativno i prilicno tacno da odredis jer vidi se na odredjenoj povrsini koliko zrna ima na zemlji i da li ima ostalih neizvrsenih zrna u vlatu i bar ja po tom stelujem.
Sta Mislis Dragane jel bi mogao drugom otpusten varijator nacisto,mislim ocenicu ja ali pitam.Sale Ingenio je na toj slici i prinos je bio oko 3800kg/kj.
Sumadinac prvom na pola varijatora e sad zavisi od slame da li za nijansu brze ili sporije,i remenje(kajsevi) su naspanovani malo vise nego sto bi trebalo.
po mom računu... zmaj 142 kosi 4m otkos mu je oko 1m,ako na 10cm2 u otkosu ima jedno zrno to je približno 12,5 kg po hektaruKod nas kažu kad raširiš prste šake i spustiš na zemlju ,ispod smeju da budu1- 2 zrna .To je oko 10 cm 2 ...E sad ,dal je tačno ,.A kad se seje rukom ili ciklonom ,potrebno je ispod te iste šake da bude 5 do 8 zrna .Ito su govorili....