Attila
Član
Mi sa dva kobajna pokosimo 20-25 jutara na dan oko 11 sati rada. u drugoj sam vozio dok sam vršio suncokret sa kukuruznim adapterom
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Tako je bobane, sa dobro utegnutom 142 se može pokositi 20 kj, da nebude puno šetanja u transportu, rastura na sitima ne sme da bude kad su dovoljno otvorena, ali na slamotresima sigurno ima rasipa ili kao što knjiga kaže do 5% na svakom kombajnu je dozvoljeno, 2 pun variator mi se čini jako brzo i zbog kose, jer zmajevi dupli prsti baš i nisu za brzu vožnju.Decki, ne znam kako vi terate te zmajeve, ali opet ce biti da ja lazem i izmisljam kao i za teranje u kukuruzu 2. pun varijator. Davnih dana dok sam jos bio osnovna skola prvi "Veliki" kombajn u kraju je bio zmaj 142RM 4.2 heder, cudo jedno koliko je to bio ogroman stroj... No ne mozes proci vamo, ne mozes proci tamo, kolega je perjao dan i noc jer je to bio jedan od rijetkih kombajna u selu i malo malo neki kvar. Dojadilo mu vuci heder na kolicima po uskim putevima i dvije sezone kasnije se u selu pojavljuje s hederom 3.6m u psenici da je ne znam kakva. kao i u kukuruzu 2. pun varijator i tu sezonu je zavrsio s vrlo malo zastoja i bez i jednog ozbiljnijeg kvara. Kombajn je s tim uzim hederom imao kapaciteta da tera i sjecku za slamu koja je kasnije ugradjena a imao je standardni s46 motor u sebi. Kad mu je srezao heder, kombajn i kombajner su se preporodili, jednostavno u to vrijeme nije bilo tolikih njiva u privatnom vlasnistvu da je 142 mogao svugdje doci s 4.20 hederom.
10kj koje spominjete s 3.6m hederom 142 je u stanju spiciti u jednom popodnevu i to garantiram glavom. Ja sa 133 sa selidbom pokosim 10kj u danu bez ikakvih problema a prije 10 ujutro ne krecem u posao i kipam u mjestu u prikolice. za 142 je 10kj taman da se zagrije na radnu temperaturu. Naravno, sve ovisi i od prinosa na njivi i stanja usjeva, korovi, kipanje u hodu ili na mjestu, da li kombajn ceka prikolice ili ne, kvarovi, seljenje od njive do njive, ali 10kj sa svim nabrojanim 142 danas MORA skinuti.
Ovo može u koljivo.Po meni bolje da ima malo pleve u prikolici nego da se zeleni njiva iza mog kombajna.
Verovo ili ne,ni na jednoj parceli se nije zelenelo,jer nije mi prioritet da bude cisto nego bas da nema rastura.Bilo je po neko zrno rasuto ali je to ispod 1%.Ovo može u koljivo.Po meni bolje da ima malo pleve u prikolici nego da se zeleni njiva iza mog kombajna.