Prijemni biter je jedna velika pozdarija... cesto zbog njega zna bubanj zastopati, jer ako malo vise mase dodje do njega, kad on uspori, cjela vrsalica usporava
Probelm je u tome sto je s desne strane presiljen... Dvoredni lanac koji tera heder i ekscentar ladje i varijator za pogon bubnja... Lezaja dva imam rezerve, ovaj na kombajnu se malo klima, al koliko imam za vrsiti, cekat ce pred iducu sezonu da ga mjenjam.
Cuo sam od forumasa "mladen" da je on preradio desno kuciste prijemnog bitera i da je stavio dva lezaja tamo i da od onda nema problema s time. Istu stvar planiram napraviti i ja.
Sto se sireg hedera tice, to je 3.66, nemam pojma kojem je to baji palo na pamet da kombajn sa 75ks i 80cm grlom moze progutati toliku masu... bas bih ga u soji volio vidjeti
(turbo) separator, drugi bubanj, kako god ga zvali je jos jedan bubaj manjeg opsega koji se nalazi iza glavnog bubnja. On takodjer ima svoju korpu, i ima isti broj okretaja kao i glavni bubanj, no zbog manjeg opsega ima vecu kutnu brzinu i na taj nacin dodatno izvrsava slamu koja na obicnom kombajnu ide kroz odbojni biter i na slamotrese.
Na taj nacin se smanjuju gubitci...
Evo, i CLAAS Tucano ima prijemni biter:
[youtube=425,350]W2iQLn14GuU[/youtube]