Nije tu nista cudno da se stavlja sire remanje na zmaja...
Imas dvije varijante ako trebas niske okretaje bubnja, a standardni remen ti proklizava...
1. staviti "par brojeva" kraci remen iste sirine i visine kao sto je bio standardni, jer ce se pri nizim okretajima bubnja kraci remen zategnuti i nece proklizavati. Za zito na 132 imam 1715x45, dok za soju stavljam 1500x45. Probao sam sa zitnim vrsiti soju, i drugi dan jse raspao, jer je previse klimao gore dolje, proklizavao i na kraju se od vrucine raspao.
2. staviti remen iste duzine kao standardni, ali za broj-dva siri, jer se dobije bolja utegnutost varijatora bubnja i isti vise ne proklizava.
Sto se tice onoga da svaki kombajner ima svoju verziju zmaja sa svojim unikatnim dodatcima, to je 100% istina!
Evo, znam za univerzala koji iza ima balonke sa prikolice za djubre, znam za 131 koji na poklopcu slamotresa ima izliven komad betona kao uteg, jer je covjek sam pravio bunker na taj kombajn, takodjer je bio 780 sa hidraulik volanom i rucno radjenim bunkerom, bio je jedan s hidraulicnim disk kocnicama, ja na mom imam volan od stojadina i pravim mu hidraulicno otvaranje/zatvaranje cjevi za kipanje, neki 142 imaju povisene bunkere, neki imaju sisteme za lakse otvaranje cjevi, neki imaju i jedno i drugo... Danger ima senzore postavljene na svoj 142 da mu olaksaju zivot, mitjoo ima razbacivac slame (kokoski), a kolega s HR foruma se raspituje kako da napravi disk kocnice na svoj 142, moj kolega dok je imao 142 imao je napravljenu skalu koja mu je pokazivala koliko mu je heder od zemlje. Stavljanje sjeckara kojekakvih da ni ne spominjam, kao ni skracivanje hedera
bezbrojo je primjera, a samo treba volje