Korisnik1787
Član
- Učlanjen(a)
- 29 Dec 2009
- Poruka
- 3.649
Gospodo držimo se teme!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Mora imati jos jedno sito , izmedju njih ima oko 10cm visine , 1 je u visini sabirne ravni 1 nize nemogu lepo da procenim sa slike koje gde treba da bude dabiti objasnio al ima ovde poznavaoca zmajaSamo jedno ima,to me i buni.....
Pa ovako na prvi pogled treba heder da se sredi,instalacija svetala.To je za sad od vaznijih ulaganja,ostala ulaganja su vezana za limariju i to samo spolja dok je dole potpuno zdrav...Sta ima od ulaganja, onako na prvi pogled.
Kombajn nije mnogo placen.
Mora imati jos jedno sito , izmedju njih ima oko 10cm visine , 1 je u visini sabirne ravni 1 nize nemogu lepo da procenim sa slike koje gde treba da bude dabiti objasnio al ima ovde poznavaoca zmaja
---------- Poruka napisana u 21:09 ---------- Prethodna poruka je at 21:07 ----------
staje taj pleh na slici 3 iznad sita jel on moze da se vadi van , da nije on stavljen umesto sita
Pa ovako na prvi pogled treba heder da se sredi,instalacija svetala.To je za sad od vaznijih ulaganja,ostala ulaganja su vezana za limariju i to samo spolja dok je dole potpuno zdrav...
Nije taj lim fabricki biotu , barem ja neverujem , mesto tog gornjrg lima trreba da bude stelujuce sito , a gde je telujuce sito ide rupicasto sito ili jos jedno stelujuce sito (stelujuce je skuplje) tako da masa koja dolazi sa sabirne ravni propadne kroz gornje sito na donje a necistoce prelete van a sa donjeg sita da se ponovo proseje i deli na nedovrsenu masu koja se vraca u bubanj i ovrsenu koja ide u bunkerPa Rale stoji lim koji izgleda nemoze da se izvadi pogledacu sutra malo detaljnije....
Nisam siguran ali mislim da taj lim stoji po kosini i svo zrno spada u elevator e sad da li drugo sito dolazi ispod ili iznad njega po mojim nekim zakljucima nemoguce ga je staviti jedino skloniti taj lim ispod....sutra cu detaljnije da pogledam pa cu da postavim jos fotografija....Sad ja gledam i ne mogu se sjetiti kako to zbilja izgleda u mojem kombajnu, imam jednu jedinu sliku sita donjeg na kojoj se ne vidi nista...
Ja mislim sve da taj lim tu treba biti, ali ne mogu biti siguran, da taj lim nosi zrno u elevator...
mozes da objasniš kako su okrenute rume na situ nesto nisam bas shvatioDa vam iznesem svoje iskustvo u kombajnu imam gornje petersonovo sito stelujuce a donji mi je fiksni sa rupama i to duguljaste rupe 6x25mm sa njima sam seko muhar, proso ,uljanu repicu, jecam ,psenicu ,zob ,suncokret,cak i soju i svaka kultura mi je bila cista jedino se mora pogoditi zazor na gornjem situ i samo gas , a da rupe na situ su poprecno na smer kretanja mase .
Vidise na slici da je pleh iznad sita , a od ispod se vide usmerivaci pravca za zrna u elevatore , sacekacemo da stavi malo bolje slike pa cemo videtiSad ja gledam i ne mogu se sjetiti kako to zbilja izgleda u mojem kombajnu, imam jednu jedinu sliku sita donjeg na kojoj se ne vidi nista...
Ja mislim sve da taj lim tu treba biti, ali ne mogu biti siguran, da taj lim nosi zrno u elevator...