ZMAJ kombajni

da postavim jedno pitanje imam clajson m103 preteca univerzala vrsio bi kukuruz sa njime adapter bi trebao od tri reda ali njegov odbojni biter je od lima kao kod univerzala da li bi bilo problema sanjime posto ga i zelen suncokret prilicno lupa ili bimorao ubaciti od 141 too sve stima

Ja krunim kukuruz sa Univerzalom dok sam bio mladji zavlacio sam se u kombaj i menjao te sine na biteru ,stavjao flahove sa kukama.Na taj nacin bolje skida i brze tera tulaj van.Posto sad vec usluge neradim moze i kao za zito.iImao sam taj Clajson bez kabine ,sa njega kopiran Univerzal.Pomeni nemoras menjati biter

Ostali se malo sale , ja neznam tvoje majstorske spsobnosti moze se sve na kraju krajeva pitanje je dali se to isplati. Ja to ne bih radio vec kad kupis berac berisa njim .U doglednom vremenu kupis kombajn.To sve zavisi sa koliko zemlje radis.

Ja krunim kukuruz sa Univerzalom dok sam bio mladji zavlacio sam se u kombaj i menjao te sine na biteru ,stavjao flahove sa kukama.Na taj nacin bolje skida i brze tera tulaj van.Posto sad vec usluge neradim moze i kao za zito.iImao sam taj Clajson bez kabine ,sa njega kopiran Univerzal.Pomeni nemoras menjati biter
I ja imam zmaj univerzal.Kojom brzinom kosis soju kojom kukuruz i koliko redova adapter,koliko godisnje pokosis?

Soju obicno prvom brzinom radim zahvat hedera preko 4M zavisno od godine malo i variator. Kukuruz mogu i drugom , posto sam radio G.O. na adapteru.Adapter Zmaj 4 reda sa svim tegovima nazad (mislim na tockovima po 50kg i onaj popreko nekih200kg) Soje ima oko 30kj akukuruz mnogo vise.Vece parcele dam i ja osmorednom kejsu .bude tarupiran i pre voz njegov u njegov silos.Ja mislim da na sva tvoja pitanja sam odgovorio cao

имам берац са нјим берем имам комбајн али не могу да врсим кукуруѕ а цене адаптера надуване ѕнам када на лицитацијама нико није хтео ни да гледа бацали их у отпад сада цена комбајна и адаптера иста нема логике валјта је то трѕисна привреда

Moze da se nadje heder i u dobrom stanju i u losem. A da pravis od beraca heder... Jos da pravis od 6-to rednog 4-tvoro redni to jos i ok. Ali od beraca mislim da ti se to uopste ne isplati!

Soju obicno prvom brzinom radim zahvat hedera preko 4M zavisno od godine malo i variator. Kukuruz mogu i drugom , posto sam radio G.O. na adapteru.Adapter Zmaj 4 reda sa svim tegovima nazad (mislim na tockovima po 50kg i onaj popreko nekih200kg) Soje ima oko 30kj akukuruz mnogo vise.Vece parcele dam i ja osmorednom kejsu .bude tarupiran i pre voz njegov u njegov silos.Ja mislim da na sva tvoja pitanja sam odgovorio cao
Bas lepo.Kod mene smo stavljali zadnji trap od 142 siroki i tegove 6 komada od 45kg,imao sam problema kada dignem heder upire u papucicu kvacila i nju sam prepravio sad je na redu secka na adapter i kos da se uradi.Jos jedno pitanje koliko stane u kos kod mene je na pola zavaren.Hvala.....

Ja sam povisio nekih 20cm tako da je sad bunker u visini sa kabinom.Nikad tacno nisam merio koliko stane,po proceni 1400-1500kg.Ima prozorcic na vrhu bunkera unjemu staklo nenamerno probuseno i kad je bunker pun pocinje da kaplje zavrat (senzor) javlla za praznjenje bunkera.

Ja sam povisio nekih 20cm tako da je sad bunker u visini sa kabinom.Nikad tacno nisam merio koliko stane,po proceni 1400-1500kg.Ima prozorcic na vrhu bunkera unjemu staklo nenamerno probuseno i kad je bunker pun pocinje da kaplje zavrat (senzor) javlla za praznjenje bunkera.
Dobar senzor, samo nerece kako praznis kabinu...:haha: :haha: :haha::ppozdrav:

Nisam vam jos sve reko u vezi senzora kad vec jako pisti onda peskir i u rupu dok nestigne traktor za praznjene,inace mi uvek praznimo bunker u pokretu

Bas lepo.Kod mene smo stavljali zadnji trap od 142 siroki i tegove 6 komada od 45kg,imao sam problema kada dignem heder upire u papucicu kvacila i nju sam prepravio sad je na redu secka na adapter i kos da se uradi.Jos jedno pitanje koliko stane u kos kod mene je na pola zavaren.Hvala.....
Upiralo ti jer to grlo nije bilo na univerzalu original,vec od 141/2,a fabricko grlo od univerzala ima napravljene proreze u grlu bas za to,tako da se neometano stisne kuplung iako je dignit adapter.

Nazad
Vrh