miroslav k
Član
@shale
claas ima samo 6 sina i mali bubanj pa zbog toga
claas ima samo 6 sina i mali bubanj pa zbog toga
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Sa kaisem se moze postici broj obrtaja kao sa 19-52 lancanicima? Moje misljenje je da se ta "oprema" za smanjenje obrtaja brzo isplati,pogotovo ako se na otkupnom mestu gleda lom. Jedna off topic konstatacija: Ako se isplati kupovina pluga obrtaca pa valjda se i lancanici isplate.....Slazem se da su lancanici bolji izbor, ali ako ih nemate, treba dati 100€ za njih plus ostala oprema koja ide (distanceri razni, lanac, spaner). Ako se nemaju lancacnici ili se ne mogu nabaviti, moze i kraci remen, odradjuje isti posao kao i lanac.
3000kg x npr 12din=skoro dva seta pogona na lancanik.... Za usluge si sam rekao + veci rastur za kombajnom jer je i lom veci.... Lancanici se jaaaako brzo isplate.Po mojoj proceni meni su oko 3 do 4 tone kukuruza odbili na lom... Taj sistiem lanaca lančanika da sam kupio, ove godine bi mi se isplatio... Plus što sam izgubio usluga...Ali definitivno ću ga dogodine kupiti, pa i ako ga nebudem koristio (jer sam čuo da kad je kukuruz vlažniji, nema puno loma), nek stoji u šupi i čeka neke druge dane...