ljakse
Član
Do 1982 bile su drvene letve,znači te prve 142-ke su imale još drvene letve,a od 1982 limene letve. A do 1984 farbao ih je Džej.(tako sam čuo)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
bas tako heder je kri na srediniMONTOYA je napisao(la):vlado ja bi rekao da je tvoj heder kriv na sredini
jesu li to drvene letve na vitlu
nesme leva strana da stoji niže u odnosu na desnu a evo i zašto:kada kosiš useve kao što je soja na primer,leva strana hedera koja ti je niža ide po zemlji a desna na toj širini hedera od 4.20 zna da bude u vazduhu i po 20cm u zavisnosti od stanja hedera.kad su novi svi budu iznivelisani,međutim kratko im to traje.uglavnom poenta je da nesme to da ima ,heder mora da bude ravan.pogledaj druge marke kombajna i izmeri im odstupanja.ako je heder takav,samim tim gubiš i pri košenju jer moraš svaki put da kupiš ono što je trebalo da bude pokošeno a nekad zna biti i da izgubiš i čitav jedan metar zahvata kose sa takvim hederomZORAN.BNS je napisao(la):Nije im to znak raspoznavanja nego je namerno napravljeno da bi lakše pratio visinu hedera, leva strana je niža jer je ona najčešće na pokošenoj strani pa ako ona ne ddodiruje zemlju a nju je lakše viideti , onda neće ni desnaMatić je napisao(la):Na svakom 142 heder stoji malo nagnut u jednu stranu.To im je valjda fabrički znak raspoznavanja.
Pa malo samo izduvaš na 1,2-1,3 bar,a levu ostaviš na 2 bar.Te gume na 142 su već 20-30 godina neće im faliti ništa.Ako im se desi nešto neće biti zbog izduvavanja nego zbog starosti i rovitosti.Matić je napisao(la):Za flah se slažem ali za gumu ne.Isuviše su skupe da bi se igrali izduvavanja.
Možda ti znaš da ima samo drvene letve .Kod mene je original vitlo sa metalnim letvama.Vlada B.B je napisao(la):ovaj moj heder jeste negde ulegnut ali radi ko doxa,bez ikakvog kvara i zastoja,a za te letve metalne ili kakve su vec ne verujem zato sto svi na 142 imaju drvene,a sto se tice dal je budzotine, xexexexexe malo si to smesno rekao ,ali nema veze
kiraj je napisao(la):Možda ti znaš da ima samo drvene letve .Kod mene je original vitlo sa metalnim letvama.Vlada B.B je napisao(la):ovaj moj heder jeste negde ulegnut ali radi ko doxa,bez ikakvog kvara i zastoja,a za te letve metalne ili kakve su vec ne verujem zato sto svi na 142 imaju drvene,a sto se tice dal je budzotine, xexexexexe malo si to smesno rekao ,ali nema veze
kiraj je napisao(la):Nemogu da prelistavam forum ali ima skica od člana mityoo kako se to rešava.
Ipak sam našaokiraj je napisao(la):Nemogu da prelistavam forum ali ima skica od člana mityoo kako se to rešava.