Zmaj berači kukuruza

Ulazio je takav krtog i u adapter, jednostavno je stabljika kukuruza bila presusena, krta, prakticno trula, stigao je kukuruz skoro kad i suncokret, ludo vreme

Trebam da stavim nove gumice na komusacke valjke, nikad dosad ih nisam menjao, da li je komplikovano skinut valjke, gumice nisam u planu ja stavljat ,Zmaj 223 ?

Aj nemoj se sramotiti sad,ja sam to sam radio dok sam bio u drugom razredu srednje skole,par dana posla koliko sam imao volje i vremena.Ako sam ja mogao,bez icije pomoci,nzm sta onda tu ima komplikovano,vidis sraf,odvijes sraf,koliko tesko moze biti ....Ne rastavljas spejs satl bokte,obicna poljoprivredna gvozdurija.Moj berac je 221,ali isti kur...ti imas bese 4 valjka vise.Malo su tezi,bar je meni bilo posto sam bio mladji,ne secam se vise ni koji postupak je isao,mislim da sam nesto podupirao ispod ,nzm,samo ce ti se pokazati dok rastavljas sta i kako.

Voda, sapunica i čekic i ide kao metak… ja sam doduse napravio neku dugacku presu da mogu zadnjih par komada da sabijem kad se vraća onaj završetak sa osiguračem. Ali svakako nije nikakva filozofija od posla.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mi smo napravili bas za valjke od neke jake vinkle presu, vinkla 80x80 dole hidraulicna dizalica 10t i gore oslonac za gume i polako… naprska se ferijem, navuce se guma i cekicem nabijes i kad ih postavis sve sabijes i stavljas zavrsetak. Ne smes ih previse nabiti, posebno ako su one od 3cm, dobiju ‘stomak’ pa se brzo potosi taj deo nego umereno…

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nazad
Vrh