Zmaj berači kukuruza

Ja prošle godine u ovo vreme najzad se rešio mog ZMAJ-a 214. Otišao za 1750E. Mehanički sve ispravno, a i dosta sam delova zamenio pre zadnje godine rada. Jeste da je limarija malo bila loša ali sve to je moglo da prođe i da se sa njim radi. U mom kraju ga uzeo jedan čovek i odmah uradio svoje i nekim komšijama. Bez i jednog problema. Ja ga zvao i čovek zadovoljan.

Da li mozda neko zna ili je imao isti problem sta sve moze bit razlog da mi Zmaj 223 baci dosta komusine u bunker, znam da je jedan od razloga za to mali razmak izmedju okidackih ploca premda sam ih postavio po uputstvu 34mm na ulazu i 40 na izlazu ako bi ih jos rastavio drobilo bi male klipove jer je godina losa nema krupnog klipa
Vjetar sam pokusavao usmjeravat ali ne pomaze, da li imaju veze gumice na valjcima koje su malo na pocetku istrosene ali cudno mi sto onu ljusku od klipa odvoji ali je ubaci u bunker, bas ruzno za vidjet ima tu i poneka liska od stabarike i vrh stabarike
ma bas prljavo

Svakako gume na valjcima igraju bitnu ulogu, i kod mene su potrosene i radi dosta prljavo ali radi samo malo za kucne potrebe pa mi se ne ulaze u to.. Plus krave posle kuci pojedu to sto se ocisti kukuruz jedino malo vise posla pri istovaru.. :D

Malo mi nelogicno da je to zbog guma na valjcima a i ne deluju mi istroseno .
Pritegao sam malo valjke na oprugama i ali nema nekog pomaka.
Da li oni plekici sto su zabodeni u valjke mogu bitno promenit stanje jer i njih fali?
Odvoji on ljusku od klipa ali ga ne izbaci van vec ga ubaci u kos i jos kojekakvog drugog smeca

Mozda je odvoji tamo na zvezdama, ne znam kako drugacije da odvoji a da ne izadje napolje. Valjci kad uhvate oni izbace napolje a ako se odvoji ranije trebalo bi vetar da izbaci.. 🤔 Ali ne slusaj mene, slabo ti ja znam oko beraca samo naglas razmisljam, nadaj se da ce se neko iskusniji javiti.. :D

I moj nekadašnji 214 je ubacivao dosta lišća i komušine kad je suvo. Očisti klip ali ubaci lom u bunker. Ja sam to pripisivao tome što nema vetar ( ventilator). To se reši jedino tako da ne bereš po suvom u podne.

Kum meni ovih dana bere sa 214, propast koliko ubaci lisca i komuse, suvo je i ne moze da izbaci.
Komsija sa 222 odustao od berbe dok ne padne kisa da bude rosa ujutru da bere dok je vlazno.
Samo kisa moze da promeni situaciju.

Poslato sa RKY-LX1 pomoću Tapatoka

Da li mozda neko zna ili je imao isti problem sta sve moze bit razlog da mi Zmaj 223 baci dosta komusine u bunker, znam da je jedan od razloga za to mali razmak izmedju okidackih ploca premda sam ih postavio po uputstvu 34mm na ulazu i 40 na izlazu ako bi ih jos rastavio drobilo bi male klipove jer je godina losa nema krupnog klipa
Vjetar sam pokusavao usmjeravat ali ne pomaze, da li imaju veze gumice na valjcima koje su malo na pocetku istrosene ali cudno mi sto onu ljusku od klipa odvoji ali je ubaci u bunker, bas ruzno za vidjet ima tu i poneka liska od stabarike i vrh stabarike
ma bas prljavo
Samo fali rosa brale.

Malo mi nelogicno da je to zbog guma na valjcima a i ne deluju mi istroseno .
Pritegao sam malo valjke na oprugama i ali nema nekog pomaka.
Da li oni plekici sto su zabodeni u valjke mogu bitno promenit stanje jer i njih fali?
Odvoji on ljusku od klipa ali ga ne izbaci van vec ga ubaci u kos i jos kojekakvog drugog smeca
Izgorela je i ljuštika pa se lomi.Probaj da raširiš uvlakačke rolje.

Nazad
Vrh