Zmaj 141,142 Opšta tema.

Kad kombajn ne ide kroz selo periskop se ne skida a kada ide mora da se skine.Izgleda šašavo ali radi radnju, zaboraviš da imaš vazdušni filter, pogotovo u kukuruzu gde je prašina katastrofa.

Na slici koju sam postavio ,nema mrežicu na kraju cevi .Montirali smo je da ne vuče krupnije nečistoće, dok je u transportu.
Ove godine u matoroj lucerki je bila neka sitna trava a iz cveta je letelo nešto kao od cveta palamide .To se nabilo i blindiralo mržicu .Usis je toliko jak da je plastična cev u jednom momentu pukla od podpritiska .Postaviću kasnije sliku ako nađem.

Moze li jos kud da izbacuje osim na tu ,,s" gumu nju sam mijenjao pred zetvu psenice napatios se dobro dok sam ju stavio, kod mene je teren brdovit pa kad idem niz brdo omda nakupi dosta na sabirnu onda kad sidjem u ravan onda se to desava vjerovatno previse optereti sita

Pokušaj da napraviš blindu kao za slamotres što se stavlja u kukuruzu i to nabaciš na kraj sabirne ravni na onaj češalj, odnosno produži sabirnu za nekih 15-20cm.

Tako će više da mu prosipa na kraj sita, prilikom uspona na breg, jer sa tim produzetkom, faktički se skraćuju sita. Neka ubaci one limove, umesto S gume, i rešio je problem sa miševima. I uvek uz breg I niz breg teraj što sporije, a gde je ravno peglaj.

Може да њаче у страни и брегу као и сам мора да проспе евентуално да отвори сита и смањи ветар па да буде прљавије друге нема.

Данас ми грана одвали посуду са ваздушног филтера и поклопац оде све у пм...шта мислите да ставим горе шта би било нај паметније немам времена да идем и јурим посуду и поклопац....

Предпостављам поломио ми је ону пластику унутра за коју се шрафи шешир поклопац у пм...Дали да ставим жицу комарника а около исечем унутрашњу гуму да држи са спољне стране.

Дали би сметало ако би скратио горњи део комарника на хладњаку смета ми кад улазим под шупу неких 25-30цм?

Nazad
Vrh