Zmaj 141,142 Opšta tema.

Nikad nismo to dirali na vetru. Nije nikad bilo problema. Ovo sa slamom pojavilo se postepeno pre par godina pocelo kad su se pojavile sorte psenice sa osijem. Napune se slamotresi i sita tog osija i svaki dan moram to cistiti.

Kolege imate li za preporuku neki 142 u vasem kraju da nije mnogo skup sa adapterom za kukuruz? I bolje sa skracenim zitnim hederom jer kod nas po Sumadiji atarski putevi su katastrofa zarasli niko nista ne odrzava.

U katalogu pise slivnik i ne vidi se od cega je, ja mislio lim eto matic zna da je guma, ovaj sto mi prodao pravi po uzorku i ostavlja tih 6rupa al ne zna sta dodje tu.

To je tu da zrno ne bi zvrcalo na sve strane.Na Zmaju sam menjao taj deo a ugrađen je naravno bez te gume.Na Claas-u na tom mestu stoji guma pa zato i pretpostavljam da ide na to mesto.

Do kog srafa treba da je nivo ulja, zmaj 142? I cemu uopste sluze dva srafa jedan blizu drugome, postoji dole jos jedan sraf za ispustanje ulja, i skroz gore jedan sraf za dosipanje? Proverio sam na donji sraf, ima ulja

Na koliko obrtaja moze da se maksimalno smanji bubanj ako ima pogon na kais?
Meni pise 600 u kabini a pre je bilo manje siguran sam ali ne znam koliko.
Bitno mi je da ga maximalno smanjim zbog loma zrna.

Ja stajem I sa fabričkim bez problema, staftu pravi kad je pritisnem. Ali svake godine se moraju otvarati cilindri i proveravati.
Mada, diskovi su bolje rešenje. Mislio sam da je jako tvrda papučica, posto su potrebni izduvni gasovi da bi bila mekša, ali ako su kao fabričke, to je super.

Na koliko obrtaja moze da se maksimalno smanji bubanj ako ima pogon na kais?
Meni pise 600 u kabini a pre je bilo manje siguran sam ali ne znam koliko.
Bitno mi je da ga maximalno smanjim zbog loma zrna.
Mislim da može na 500-550 ako je ispravno sve, dobar kaiš i da nema lufta u remenicama ali moraš paziti da ne raspustiš jaram mnogo, hoće da češe remenica o flah pa može da bude i požara...

Već sam sve pripremio da nabacim diskove i reko aj da probam jednu stranu osposobiti u originalnoj varijanti. Valjda je nekada kočio tako..... Stavio nove kočione diskove, preventivno prebrisao kočione površine, izluftirao cilindar i što bi rek'o Zorge vuala! Jbt kad sam lego na kočnicu a zadnjica oopaaaa, zabacila se pola metra u stranu! Stvar je u semerinzima poluosovina koji moraju zaptivati 103% jer ako popuste i jedna kap završi na kočnicama, pa-pa kočnice.... Ali ipak su diskovi bolje rešenje. Nema šanse da se zamaste, pristupačni za popravku i zamenu pločica.

Nazad
Vrh