Zimsko Prskanje

Sa okvasivacem (lepkom) dovoljno je da prodje 30 min bez kise,a bez njega treba oko 2 sata da bi preparati delovali. Cipkord valja dodati jer mineralno ulje mehanički guši jaja pa mu malo valja pojačati dejstvo i proširiti spektar delovanja.

Sa okvasivacem (lepkom) dovoljno je da prodje 30 min bez kise,a bez njega treba oko 2 sata da bi preparati delovali. Cipkord valja dodati jer mineralno ulje mehanički guši jaja pa mu malo valja pojačati dejstvo i proširiti spektar delovanja.
A sta se koristi kao okvasivac tj lepak kako se zove taj preparat.

ja sam planirao sad za vikend da orezem i prskam ali me tetka ubila u pojam, kaze poceli pupoljci prosto nemogu da verujem ipak kod nas (uzicki kraj) dosta kasnije krece vegetacija, pa cu morati da proverim jos sa nekim komsijom mada i vreme nece biti bas neko za prskanje
ps ali sam bar danas tatu upisao u RPG prvi put

Што се тиче бакарних препарата ја користим нордокс ,много добро пријања на подлогу,после третмана тешко је опрати трактор,концетрација 0,2-0,25 на100л воде.

Pozdrav.jel ima neko problem sa susenjem voca,ne govorim o moniliji vec o celim stablima i mladim i starijim,konkretno sljiva.sta da koristim od preparata?

Ma kod mene se svake godine osusi po neko drvo raznog voca. Ove godine tresnje katastrofa sve matora stabla se suse :off_topic:

Poslednja izmena:
Pripremio sam hemiju za prskanje i zbog"lepog" vremena sam odložio za par dana ali sam zaboravio u dvorištu pripremljenu tečnost(nije ledilo). Da li je propalo od mraza ili se može iskoristiti?

Ja jedem meso iz zamrzivača od pre godinu dana, pa mi prija kad se najedem, tako da nemoj se sekiraš, nije to jogurt da se pokvari za par dana...samo šibaj, eventualno raspodeli ravnomerno ako imaš još nešto da prskaš, i pomešaj sa njim. Kao što moj komšija kaže za neku hemikaliju "isteklo mu rok trajanja"...a jeee pa lizni ga ako smeš...:haha:

Pa nije bas tako.Ja sam prosle nedelje otvorio (do tada fabricki zatvoreno) plavo ulje kom je rok istekao u decembru 2012,znaci pre 3 meseca.Pre toga sam ga bas dosta muckao,ali kad sam dosao do dna,na dnu je bila zgrusana smesa koja se nije mogla razblaziti muckanjem.Znaci ipak je rok na pakovanju za postovanje.Mislio sam "ma sta je to tri meseca",al ipak jeste.Sto se tice skladistenja preparata,i za to postoji uputstvo kojeg se treba pridrzavati,a u glavnom se svodi na to da preparat treba cuvati od niskih ili visokih temperatura,kao i od sunca.
Postujte ono sto pise na preparatu i ne zezajte se oko toga.To su otrovi.

Pre će biti da je to zgrušanje nastalo usled neadekvatnog skladištenja a ne zbog 3 meseca isteklog roka.
I ja sam za poštovanje roka ali znači ako kupite čajnu i rok joj ističe sutra ,danas će te se najesti sutra će te je gledati a prekosutra baciti?

Pazi,moguce je da ju je dohvatio mraz.Mada meni preparati stoje u zidanom objektu,u zatvorenom kredencu,ususkani stiroporom.
Datum na preparatu je krajnji rok u kom proizvodjac garantuje podjednaka svojstva preparata kao i prvog dana(u koliko se preparat normalno skladisti,opet shodno uputstvu).Nakon toga preparat gubi svojstva,neki brze a neki polako.Do toga se dolazi ispitivanjem uzoraka tih preparata pre pustanja na trziste.

Ako voćka još miruje onda ideš punu koncentraciju. Što se više otvorila ti više smanjuješ koncentraciju na recim 2 ili 1,5 %.

Nazad
Vrh