Zimsko oranje 2009

Daj nešto više o tom traktoru ! :cao:

da on ima om441 a 5170 ima om401 ili om 421 (om)=mercedes
Post je spojen: [time]1259966517[/time]
~Kiki~ je napisao(la):
Daj nešto više o tom traktoru ! :cao:
http://www.agronis.hr/2/imt/imt5210.htm

Još jedan filmić sa zimskog oranja:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=T8bW8v0OcTk[/youtube]

Bubisa, ako dobro vidim, kao da je povisen vazdusni filter. Ako mozes malo prokomentarisi.

@ sanbo4

Da malo je izdignut od maske.To je plastična PVC cev za kanalizaciju prečnika 75 mm.
Namera mi je bila da malo izdignem vezdušni filter da manje prašine usisava.Ovaj nastavak je kraći jer u oranju nema toliko prašine a za spremanje je nastavak u visini kabine tako da što manje prašine dođe do filtera.

zmmexu.jpg

Malo se čini da smeta prilikom vožnje ali sam se brzo navikao pa cev ni ne primetim.

@ daner

Ova godina je bila izuzetno uslovna tako da je oranje bilo pravo, ali bude godina kada je nedaj ga bože.I sada ko mora da posle sada vađene repe ore jako je lepo.

evo dečki ja sam novi na forumu,neki me znaju sa hrvatskog foruma pa imam i ja neke slike...pa pogledajte
dubina 30 cm
brzina 5.5km/h,može i 9 km/h ali se nisam htio žuriti
Zvera-0001-3.jpg

Zvera-0002-2.jpg

Zvera-0003-3.jpg

Zvera-0004-4.jpg

to zeleno je crna zob posijana bila pokusno 2 sijačice da smo vidli sklop samo za probu
Zvera-0005-4.jpg

Zvera-0006-4.jpg

Zvera-0008-2.jpg

Zvera-0009.jpg

P8170299.jpg

lepo je oranje! :bravo:
imao sam priliku orati sa GASSNER plugom i mogu reci da je izuzetno dabar plug za zaoravanje biljne mase

Do danas je moglo solidno orati, daleko je to od idealnog ali sad vise nema na sta cekati.... Uzorao sam oko 13-14 jutara oranje izgleda fino samo je zbog vece vlage u zemlji potrosnja bila oko 13 l/kj, orano na 35cm(za repu) Posle danasnje kise i kodnas je odmor dok se ne steknu uslovi za nastavak oranja, umedjuvremenu cemo malo da se pozabavimo odrzavanjem masina!

@zrine
aaa sunce ti zarko al si ga ti zaprdio :D :ppozdrav:

ides 35 garant
Post je spojen: [time]1260805329[/time]

Dragan18 je napisao(la):
@zrine
aaa sunce ti zarko al si ga ti zaprdio :D :ppozdrav:

ides 35 garant
Post je spojen: [time]1260805329[/time]

mozda i 40 :D

ma ne idem toliko..to se čini da idem toliko idem oko 30-32 cm :ppozdrav:

@zrine892
@Dragan18
Da li neko primećuje nas,sitne proizvođače iz Šumadije?Primetio sam da postoji ignorantski odnos prema našim postovima.Da li je uslov za normalnu komunikaciju stotine"jutara",belarusi,torpeda,142-ojke...

Nazad
Vrh