Zica za kavez

10-tak kodamada ce da stane sigurno Imao sam 12 komada i imali su mesta.
Inace imacu 2-3 hranilice iznutra po 30cm duzine da se nebi makljali i prosipali hranu i treba da uvedem pojilice za njih i da im bude uzivancija.

Ako neko zna gde ima zice za pod kaveza nekih 16x16 mozda debljina 2.2 2.4 neka mi javi na mob hitno je 062 221 898.

U Novom Sadu sam danas pa da ne lutam ceo dan.

uzeo bih mozda i zicu za ostali deo kaveza.

Ima prodavnica na Podbari, odma prekoputa osnovne skole Ivan Gundulic, kad ides iz pravca Kisacke ulicom Jovana Cvijica i preseces Temerinsku odatle pocinje Gunduliceva ulica i skrenes prvu levo mislim da je to Tekelijina, druga-treca kuca kad se skrene sa desne strane, tacno prekoputa skole.

Sve u svemu zesce njesra!!!! Ceo Novi Sad sam presao, nista. Otisao u veternik, do kume nista. Uzeo sam 17metara zice plastificirane, 1m debljine, i otvora 16mm. Zasto sam se odlucio za ovo? Pa bilo je ili ovo ili plasticni pod koji bi me kostao oko 8500 dinara u veleprodaji. Iako debela samo 1mm zica je izuzetno dobra i ``meka`` prija ruci tako da sigurno nece smetati sapama.
Moracu da je ojacam to svakako stoji verovatno armaturnom mrezom.

Uzasan izbor opreme za kaveze....

Kostalo me 130 din/m² ali ojacanje ce me daleko vise kostati.

A brate ja zato stavim lepo dasku i ne brinem,ne kazem da je to dobro ali meni je to naj bolje cisti se vise puta ali meni to ne stvara problem.Jer i ovako provedem sigurno sat mozda i vise dnevno .opet cu da kazem da ne ispadnem glup znam da to nije idealno al nije ni lose.

Ja sam na dva kaveza eksperimentalno stavio pod od letve 25mm x 25mm sa razmakom od 15mm izmedju letvica.Letvice sam zastitio sadolinom (2 premaza) i nisu ih grickali. Medjutim nisam zadovoljan jer dlaka i seno zapusavaju rupe za propadanje brabonjaka.Da se to ocistiti ali....(ocekivanja su bila veca).U ostalim kavezima si mi puni podovi od borove (suve) daske i tu sam prezadovoljan.Jeste da mora da se cisti svakih 10-tak dana ali tu mi se i zenke dobro kote (cak i bez kotilica) a i mali brze izlaze napolje.

Ovo sam poslao petlu, pa mozda nekom bude od pomoci pri slicnoj muci :D

Zhexy je napisao(la):
Nema. Bio sam i tamo(tekelijina 16 metalouniverzal). Dak, imaju samo grifovanu 30x30. nista drugo. onda druga firma anice savic rebac ulica radi perforiran lim za pod, ekstra kvaliteta, ali tabla od 2m kosta 3000 dinara, plus mora da se farba. a posto meni treba 8m↓ to je 12 000 din za lose resenje.
onda sam isao do kume na rumenacki put fero D&M oni imaju naj naj bolju ponudu ali nemaju resenje za pod kaveza. imaju 2mm punktovanu zicu mozda 550 din m² ali punktovanu zicu ce odbiti tj var. i na kraju zavrsim u veterniku, krenuo sam da uzmem plastiku za pod 8200 din. i svratimo u kosa trade i tamo nadjem na 1m heksagoni otvori 16 mm, otvori super, debljina zice je 1mm i plastificirano jos 1 mm, jako je prijatno na dodir mekano i sigurno nece dobiti zuljeve, ali moracu da ulozim jos brdo para u ojacanja itd itd itd.. nadam se da cu danas uspeti nesto da pocnem pa da pustim slike.

Da crni i ja imam daske na patosu i ne stvara mi problem super se pokazelo i necu da menjam cistim im svaki dan i nema prljavstine ni problema samo sto su meni daseke od bagrema

suvog bagrema nisu bile nove nego od nekog starog obora koji sam srusio

- - - - - - - - - -

Ne mogu da stavim letvu u bastu i da gledam u pasulj kad ce zeke da progrizu letvu i pobegnu u slobodu :D
Ok brate ako je tako meni su u prostoriji 3x2m pa ne mogu da izadju a posto su tvoji van moras da osiguras

Kavez je 4m x2m :D koliko bi mi trebalo kolica :D? Evo konacno slika pocetak radova. Komentarisite :)
Dovoljno ti je da je 1/3 zica i 2/3 puno drvo, pogotovo ako su ti napolju zimi ima da ti "vuce" promaja kroz pod. Meni se tako najbolje pokazalo, vecina njih su pametni i svi idu da obavljaju sta imaju na zicu, imam samo jednu zecicu koja to voli da radi u hranilicu.

Videcu premazao sam sve antrosom i premerio. Pod je spreman da se sece i vari, ako budem imao zivaca da to radim nocas.

Za sada sigurno radim 2x1m zica i ojacanje dobro.

E sad sredina mi ostaje 2x2 nemam materijala :D tu bi mogao letve i slajfericu lepo obradim i prefarbam. Koje drvo je najbolje? Ili cu to ili plasticne podne resetke ali one me kostaju puno para. Taj srednji deo je rasklopiv pa mogu preneti kavez u zatvoreno zimi. A mogu napraviti varijantu da ne bude hladno i ako bude na otvorenom.

Nocas crtam moram ``velike`` jasle.

Izvinjavam se za off topic. Drvo je drvo, metal je metal :).

Vlado u pravu si, i ja sam ljubitelj drvenih kaveza, samo zato sto su od prirodnih materijala. Sticajem okolnosti dobio sam neki metalni kavez koji ce mi posluziti za tovljenike. Sto se tice grickanja kaveza to je resivo tako da nema problema. Jedino ako pravis kaveze gledaj da obavezno pravis pokretni pod zbog lakseg odrzavanja.

Tako sam i uradio svi podovi mi se vade i sve vertikale i horizontale mogu da promenim kad god hocu bez ikakvih problema. Sve je zasebno za sebe.
210c3lg.jpg
m80d41.jpg
2hreexs.jpg
9lewcn.jpg
2im0t3d.jpg
2im0t3d.jpg
Boksovi su 110x 70 x 100
11vgkt2.jpg

Odlicno odradjeno majstore, svaka cast. Samo imam jedno pitanje: dali ces kunice drzati na slami posto vidim da imas pun pod. Ili ja nisam dobro vido. Opet kazem super i samo napred. Pozdrav.

Naravno na slami druze. Svaka daska ,svaki ram ili bilo koi element je zamenjim bez problema.Na prvom kavezu koi sam pravio sam napravio mnogo gresaka slusajuci razne kvazi majstore i sveznalice. Na drugom sam ispravio greske koje sam pravio na prvom. Da bih posle dugo razmisljanja sta i kako napravio i mislim da je jako dobro resenje.
Materijal i cene
42m stafle 3500din
4,5m zice za vrata 1000din
5 tabli 100x120cm laminata za pregrade 500 din
i 9 kvadrata daske 2500 din
18 sarki za vrata 360din
i oko 150 srafova za spajanje 300 din

Nazad
Vrh