Zica za kavez

Nisam na njega ni mislio. :D
Bucatitel mi je rekao na drugom forumu da ima žicu sa 15 mm otvora i da ima problema sa propadanjem. ;)
Zato i rekoh da svako tvrdi drugačije. Možda Zimini prave manje klikere. :osmeh:

Izmerreni klikeri sublerom ali se slabo vidi na fotografiji.Velicina klikera zavisi mnogo od rase,starosti i od ishrane.Poenta je u tome da zica mora biti izmedju 15-20 mm,mislim na sirinu otvora.Sto se mene tice mozete staviti i komarnik samo koliko ce dugo trajati.Pozzz..

63zy3o.jpg

29w8i2f.jpg

x5zj49.jpg

Uverite se sami....

A pa drugari za tako velike klikere nije bas pozeljno imai mrezu za patos,jer to mora biti kunic od najmanje 7 kg,a znate i sami sta se desava kada tako velika rasa dodje u dodir sa zicom,zuljevi i cuda luda....E jedino ako imas 2/3 kaveza od drveta a 1/3 da ti bude od zice pa da se kunic nauci gde treba da vrsi nuzdu jedino mozda tako,ali ja barem za takvu velicunu samo pun pod,i dobra podloga!!!

Sve je to u redu i da otvor bude 2cm zacepice se dlaka cuda radi .Ja sam uradio kod odraslih zenki 3 cm sirinu izmedju letvica i povremeno se zacepi od dlaka.

auuu, pa kote li se te zenke, tj da li njihovi mali izlaze na te letvice?Da li propadaju?
@pera
mislim da ne mora da se radi o velikim kunicima, mislim da je za srednju rasu (panonski, hajkom...) potreban otvor 15-20mm inace ce biti nereda!

Sve je to u redu i da otvor bude 2cm zacepice se dlaka cuda radi .Ja sam uradio kod odraslih zenki 3 cm sirinu izmedju letvica i povremeno se zacepi od dlaka.
Zbog toga sam rekao da ona zica za cincile nije odgovarajuca za pod.Ja na kavezima imam zicu koja se koristi kod seperacije sljunka pa moram povremeno da ocistim metlicom,spahlom dlake, seno itd.Iako je cvrsta savija se pod zecicom od 6,5-7 kg.A pre svakog kocenja oprljim butanom i imam unutrasnje kotilice od daske colarice na kojoj se zecica odmara i bezi od malih kad je napadaju da sisaju.Kavezi su mi 100x50 x50.Pozz..

I ja sam imao pletiva od seperacije sljunka kada sam drzao orijase i novozelandske ali su klikeri stalno glavili.Sada sam pravio podove od parane colare,letvice 25 x 25mm-razmak 15mm.Videcemo kako ce da funkcionise...:ppozdrav:

Da,ali ta zica za cincile ima otvor sirine 10 mm a duzine 70 mm...Po meni to je sasvim ok i dosta je kruta... -naravno nije predvidjena da se stavlja na povrsinu metar sa metar za kunica od 10kg...pa ljudi nismo deca....stave se ojacanja u vidu letvica na 3-4-5 mesta pa onda zica (pricam o kavezu metar sa metar)....pozdrav i od mene :ppozdrav:

Ja sam se na kraju ipak odlučio za letvice. 5 cm širine, 1,5 razmak i udri. Žica mi je mnogo skupa.

2/3 pun pod, 1/3 letvice od 5 cm, premazaću sve bezbojnim lakom, da im produžim vek i to je to. Jednostavnije je i ne moram da se cimam po Novom Sadu (i put košta). I ovako će me kavez izaći preko 100 evra, plus još kunići... Mnogo je kume. :D

Napravio bih pod od zice za tovne kunice 110x90 i razmak poda 17mm x 22mm debljina zice 3mm.
Sta mislite koliko kunica bi taj pod moga da izdrzi sa 2 ojacanja.

Nazad
Vrh