Zetor

Ovde mi kaplje ulje iz menjaca jel ima tu na pola gde se razdvaja neki semering da se menja
86e9a611745cff9a69a878d785960e25.jpg

Послато са 2201116TG помоћу Тапатока

Ekipa, otišao mi ležaj kotača na Zetoru, jel zna netko kako da izvadim veću košuljicu iz glavčine?
I ovu košuljicu sa osovine? Nju samo da odrežem i razbijem?

Okreni glavcinu kontra i nadji nesto sa cim mozes izbijati, sekac ili slicno.
Tu sa rukavca, ostar sekac i udaraj izmedju rukavca i kosuljice dok ne krene malo, kad krene posle ces lako.
Nemoj je razbijati cekicem, rizicno je zbog komadica koji mogu da povrede.
Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ne sme se ukositi, zato je stalo. Ispravi košuljicu i zavari nekakav materijal za nju ali tako da materijal ne dodiruje košuljicu nego da var popuni taj prostor između. Trebalo bi da se skupi košuljica i da izađe ko hebem ti. Ako i ne izađe, ostaje ti taj materijal da možeš udarati preko njega ili staviti glavčinu pod presu pa gurati preko tog zavarenog. Ako nemaš presu uzmi dizalicu, glavčinu, stavi sve pod zadnji deo traktora i guraj.

Hm, nemam aparat za varenje, niti znam variti.
Odnio đavo onog tko to napravi.
Čini se najjednostavnije da kupim i novu glavčinu, košta 33e, nije problem, al kako da stavim unutra novi ležaj, kad toliko teško ide van?

Ma već dugo me to varenje muči, morat ću pokušati naučiti.
Samo sad mi je hitno, od 4 traktora sam spao na jedan, i to najmanji.😂
Najbolje onda sve novo i kaput.

Imam jai kuma varioca, i najboljeg prijatelja bravara, ali eto, čovjek je svima na usluzi, a kad ti nešto treba nema nikog.
Lani mi otpao retrovizor na traktoru u sjetvi, zavarili smo ga u žetvi.😂

Danas sam majstoru vozio drugi traktor, i odnio sam mu glavčinu da proba, nije išlo. Rekao je da se sve okretalo unutra i zajelo. Pa sam kupio sve novo i sastavio, sad je dobro.

E svašta...
Mali plinski brener, nagriješ dobro, do usijanja, pa naglo poliješ hladnom vodom, uz par udaraca, sišlo bi bez problema...
Taj što si mu odnio je sve, samo NIJE majstor...
Uz dužno poštovanje i birane riječi...
Svakako, najvažnije da si osposobio traktor za dalji rad... 🍻

Nazad
Vrh