Zetor

Odatle krenes, a to bi ti bilo najbrze, najjednostavnije i najjeftinije.
Ako nije moguce je kojesta

hvala puno, de mi jos samo reci jel ima neki jednostavan nacin da se dode do toga ili moram sjedalo micat i otvarat dno kabine

hvala puno, de mi jos samo reci jel ima neki jednostavan nacin da se dode do toga ili moram sjedalo micat i otvarat dno kabine

Ne treba skidati patos, samo sjedište preklopiš. Ako je original sjedište odvrnu se vijci sa jedne strane i onda se ono preklopi na šarkama, ima ispod veliki čep i ispod njega je filter.

Usput, gdje je taj drugi filter, nisam ni ja znao da postoji još jedan dole kod pumpe? Kako se do njega dolazi?

Više je to sito ispred uljne pumpe. Nalazi se zajedno sa pumpom na poklopcu sa donje strane diferencijala. Jedino što mora da se ispusti ulje iz menjača.

Pre godinu ili dve sam pisao u ovoj temi kako mi 7011 u oranju sa 757.20 trosi 15-16 l/kj. Bos pumpu sam remontovao i zanimljivo da je potrosnja znacajno niza. Ono sto sam juce radio, potrosio sam tacno 11,5 l/kj sa vozanjem oko 40 minuta do njive i nazad do pumpe.

Tu bokibole nema mnogo mudrovanja. Uvek mora da bude bolje posle remonta boš pumpe i dizni, ako je valjano uradjen remont. Samo kažem, sa ovom količinom padavina mora da se lakše ore i manje goriva potroši.
Jesenas sam neplanski prodao traktor pa me zet brzao da izoremo dok traktor ne ode. Orali smo jedan dan, jer sam napunio rezervoar, inače bi odma odustali. Dzombe bile velike, bio sam besan ko ris. Potrošili fino goriva, on oko 18 po kj. Kada je pala kiša i odmekla zemlja, negov je za 5 litara smanjio potrosnju po kj I bilo bez busa. Moj traktor nije kišu dočekao.

Pozdrav. Ako moze neko da mi kaze da li na zetoru 4911 hidraulika radi nezavisno od kardana?

Poslato sa BLA-L29 pomoću Tapatoka

A može da radi bez kardana u 2. položaju odozdol.
Kad radi kardan i ako imaš ručno kvačilo kardana aoo ga povučeš u radu stane i kardan ali i hidraulika

Da ne radi dok se ne spusti kvačilo. A ako se izabere položaj ručice za rad hidraulke bez kardana. Onda može da radi bez kardana. Naravno novije verzije Zetora s vanjskom pumpom hidraulike imaju potpuno nezavisnu hidrauliku

Da ne radi dok se ne spusti kvačilo. A ako se izabere položaj ručice za rad hidraulke bez kardana. Onda može da radi bez kardana. Naravno novije verzije Zetora s vanjskom pumpom hidraulike imaju potpuno nezavisnu hidrauliku
Na 5911 hidraulika je nezavisna od kardana i radi ako je uključen kardan.Jedino hidraulika ne radi ako je podignuto ručno kvačilo kardana

Nazad
Vrh