Zetor

Sve treba da je pod pritiskom,onaj ventil dole treba da prekine dovod vazduha-pritiska...

Eво како то тачно изгледа, са димовима...

Имам још једно питање, није ми радио компресор, то јест слабо је дувао, скинуо сам главу и видео да нема дихтунга између главе и цилиндра, па сам га направио...сад дува, међутим није ми било баш најјасније то око компресора, раставио сам рис вентил и видим да постоји један неповратни вентил на излазу, смер ка бурету, и шупља полуга коју притисне навртка од црева тако да затвори пут ваздуха од бурета кад се навије црево за дување и директно са компресора пушта ваздух на излал. Значи да тај ваздух из бурета и не иде у црево? То ми баш није било логично обзиром на како раде обични компресори... Да ли ово треба овако да буде? или фали неки део који гурне неповратни вентил ка бурету кад се потисне та излазна полуга навртањем црева...

Такође пушта мало ваздух на прикључку на излазу (позади где се качи црево за приколицу), ево тачно на чему

Izlaz.jpg

На тој гуми, како се вади та гума да видим да је заменим.....

е сад није ми ни то баш најјасније, постоји један вентил код кочнице, ево га овде...

Ventil-Kod-Kocnice.jpg

шта он треба тачно да ради? да пусти ваздух тамо на излаз кад се стисне кочница, или да прекине тамо ваздух. Ако ово прво онда он не ради јер тамо позади увек има притиска, иначе буре је на 5 бара, то је на крају зелене зоне на инструмент табли, и рис вентил на том притиску испушта ваздух напоље, то би требало да је ок...
Radi on ko singerica.Da li imaš crevo od iber laufa.

Sve treba da je pod pritiskom,onaj ventil dole treba da prekine dovod vazduha-pritiska...
Хвала... а јел знаш како се та гума што дихтује на прикључку од ваздуха мења? тај прикључак је изједна, јел се она ишчачка напоље?

Погледаћу, само мислим да је једина цев која ту постоји та која иде до уљног филтера, скоро сам скидао филтере и чистио...

Нашо сам неку слику на интернету, да ли мислиш на ову цев? Нема то код мене....

Iberlauf.jpg

Poslednja izmena:
Trebalo bi da je to.Kod mene je uljni filter a ovde su filteri za naftu.Ali to je to.To bi trebalo da imaš fabrički.Onda će ti to malo pare tu izlaziti.Tebi čak ni ulje ne baca na čep.

Не, и ово су уљни филтери, са друге стране су за нафту, тамо је и бош пумпа и ац пумпа... код мене је тај шраф (што је овде спојен за црево) стегнут у блок и нема црева...сви 4718, 4712 које сам гледао су били као и овај мој, без тог црева, тако нисам ни имао појма да постоји, али ето овај на слици са интернета има га... и ти кажеш да је то за ту намену...

Borislave, znam, i mene nervira kad se budzi nesto. Najvise volim fabricko stanje. Stari gazda je to montirao ne znam zbog cega. Valjda 90ih za vreme sankcija nije bilo da se kupe originalni farovi.

Не, и ово су уљни филтери, са друге стране су за нафту, тамо је и бош пумпа и ац пумпа... код мене је тај шраф (што је овде спојен за црево) стегнут у блок и нема црева...сви 4718, 4712 које сам гледао су били као и овај мој, без тог црева, тако нисам ни имао појма да постоји, али ето овај на слици са интернета има га... и ти кажеш да је то за ту намену...
Da to ti je tzv.Iber lauf ako sam se dobro izrazio.
Na toj slici koliko vidim su filteri goriva.Ako imaš sliku druge strane.A na mom traktoru vidiš uljni filter.

Да, код тебе је то другачије, ти имаш центрифугални уљни филтер, код мене су обични са металним дисковима наслаганим у оквиру ових чашица...А види се и цев, другачије је код мене... мада је вертикалан положај места где излази цев из блока исти као на оној слици...Не дирам ништа, то му је шта му је...

Jel,vuče,ima li snage,da li troši ulje.Ako je sve OK nemoj da lupaš glavu.Zetor pred generalnu može da radi još par godina,samo što prvi put teže upali.To mi je pričao čovek koji je stručnjak za zetore i kao takav je za dobre pare otišao u Češku.

E па нисам га још оптерећивао, купио сам га скоро, и сређивао једно по једно... пали лако, на хладноћи на други окретај замајца..по изгледу није много радио, више је стајао, и запуштен је био... Видеће се кад кренем нешто да радим, мада мислим да је то све ок... треба да вуче пресу мало, да скупља детелину, и превуче приколицу, да оре неће, а неће вероватно ни да сетвоспремира, мада би било добро да се проба да се оптерети да видим шта може и на чему сам... видео сам и кад сам га куповао то за пару из чепа, али у односу на остале које сам гледао је изгледао као авион, а знам сигурно да сам га узео од првог власника, возио деда, после његова ћерка...

Ma to što ti radiš za njega nije ništa.Eto videćeš.Ja imam zetora već 15 godina.Sada bih oleo kada bih mogao da menjam za manji,nešto slično tvom ali bi najviše voleo 4911,zbog kardanskog kvačila.

Nazad
Vrh