putin
Član
52 000 za kes kod sladje,skoro kupljen...A za imt se potpuno slazem.a po meni za te pare je imao dosta boljih izbora od tog Majora,plastikaner cist,nema tezine za ozb rad,po meni nista posebno a jaka cena.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Major 80 je 76ks, surak uzeo proletos, inace dobar samo za povrsinske radove za sve ostalo nema tezinu. Kaze surak ove godine nikad teze oranje, reko nije tesko vec nema vise 577 da ore.Zna li neko pouzdano koliko kw ima major 80? Prodavac tvrdi 77ks, u manualu koji se dobije uz traktor pise 53kw (72ks), na internetu sam negdje nasao podatak od 75 i 76ks. Pa jbm li ga ko ce tu uhvatiti kraj, i ima li negdje plocicu na motoru, jos me zanima funkcionise li mu pv i kad se tjera u rikvercu?
Kod Sladje su htjeli vecu cifru ubjedljivo, a i meni se ne svidja ta tezina.Inace planira ga najvise za plug, jer ne moze vise fergom da ore hrastovacu, pa ce doci na proljece po moj 757 da proba ide li to, i onda bi pazario takav plug.52 000 za kes kod sladje,skoro kupljen...A za imt se potpuno slazem.a po meni za te pare je imao dosta boljih izbora od tog Majora,plastikaner cist,nema tezine za ozb rad,po meni nista posebno a jaka cena.
Ne znam tacno, ali mislim 54000_54500, tako nesto. Zinulo **greška k'o lijevak.Sova koliko su hteli....
Kazem ja daleko je to od nekog ozbiljnog traktora.
Pa zar su rez.dijelovi iste cijene kao i zapadnjacima, ipak je to nizi rang brenda?Gledao sam takav na sajmu prošle godine. Jest da je nov ali plastika pa plastika kud god pogledaš, uopšte ne ostavlja utisak kvaliteta a cijena paprena a za dijelove i servir nije nimalo lako, isto dodje kao i za bilo koji zapadni traktor.. Za 28.000 Eura može da se nadje mnogo bolji traktor, vani je mogao da uzme vrlo mlad traktor sa malo sati i da dobije povrat PDV-a od npr. Njemačke gdje iznosi 19%. Na 28.000E to dodje nešto preko 50000E, taman da pokrije prevoz, dažbine u BiH/RS i servis. Moderni Zetori nisu ni blizu starim mašinama, kad sjedeš u kabinu kao da si ušao u bilo kojeg kineza, jeftina plastika, sve tanko i nježno.
čak se i džon dir kvari,nemoguće je da se nije kinez kvarioPo meni ti novi trktori ne bi smeli nikakav problem imati do 4000-5000 radnib sati. Pa nije to Rus ili Imt. Pa YTO 904 se pokazao bolje nego neki brendirani. Mislim na izdrzljivost, ne na udobnost naravno. Ima kod nas jedan 904, tera ga covek vec pet godina nije imao ulaganja u nejga.
Ne znam tacno, ali mislim 54000_54500, tako nesto.
kinez je nesto najbolje sto mi nikad necemo shvatit. neki ce(ne ja. razlog: nemam vremena) i dalje kupovat JD,Fendt i slicne.čak se i džon dir kvari,nemoguće je da se nije kinez kvario![]()