Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
jel nije to sve malo rano????
kod mene pobjelila zemlja, taman najbolje za proći sjetvospremačem......al pošto najavljuju sušnu godinu, ni sam neznam što napraviti, teško je biti pametan........ako zatvorm, a padne još dosta kiše što najavljuju za sutra, i ako se sabije zemlja, pa to neće nitko izraditi na proljeće.....
Rano?Setva kukuruza za mesec i po a mozda i koji dan ranije.A vreme leti.jel nije to sve malo rano????
Ma kakvi,ne brini brigu.E o bacanju ureje sad sam nesto razmisljao ali se bojim da ne bude u martu puno padavina pa da azot ode bestraga.
Najbolje da si bacio pred oranje a,posto nisi bolje je i sad nego pred setvu/Taman da se malo razlozi u zemljistu do setve.Jel sad ok razbaciti rusku 16-cu i preci setvospremacem ili cekati pa to uraditi pred samu setvu?
A šta ima da izrađuješ? Usitniš samo setveni sloj. Nećeš ponovo da oreš. Sada poravnaš, pa se zemlja lepo slegne i onda setveni sloj usitniš i dobiješ to što godinama slušam od PSS-a - "tvrdu posteljicu a mekani pokrivač semena".
Ili, ako je lepo složeno oranje, pa nema isparenja prevelikog, pre setve samo jedan prelaz i gotovo.
Razbacio sam rusku 16cu i zatanjirao, djubrivo je otislo na odredjenu dubinu, nema ga po povrsini! E sad da li ce imati gubitaka...@sasamatic: Hteo sam i ja da bacam 16 sada, pa urea pred setvu, ali mi kazu da 16 ne treba ostavljati na zemlji, iskljucivo pod zemlju. To sto bi dobio ranijim otapanjem bi izgubio suncem/vetrom/isparavanjem, tako da ili pre zaoravanja ili pre setve.