Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Provereno....Prednja nosi i vuce teret zato je od Bagrema(zutog ne onog belog kao vrba)15/15cm.Direk,greda nazovi kako hoces.A u ljutoj zemlji,tj sto radim par hektara pored reke,smolnicu,tu drljaci treba malo vise tereta posto samo pise odozgo.Razmotricemo modifikacije za sledecu sezonu..Za ovu se otplatilo...To u nekoj mekanoj zemlji,u ljutoj bi skakala kao zeka i verovatno bi se to raspalo u jednom prohodu.
Orano obicnim ravnjakom pa samo razori zimus zatvoreni gruberom.Posto smo razbacivali oranje ostali razori na sredini njiva.
I mi smo danas zavrsili sve,ako Bog da sutra pocinje setva ako nas kisa neotera......................
Ne citas,vec sam bacio NPK i zaorao ali ocu jos da dodam NPK ali neznam kad da ga ubacim u zemlju,kad budem zatvarao brazdu ili pred setvu.NPK bacis pre zatvaranja brazde, to si trebao da bacis i jesen, ali sad je gotovo.
I u prolece nemoj ici tanjiracom, nego spremacem, pa ce videti koliko je bolje nicanje.
Kakva su to oranja ako mora da se pegla više puta drljačom i setvospremačem da bi se poravnalo?Kod mene nema problema sa erozijom iako košava zna da piči danima.Pre par godina je vetar zatvorio oranja u proleće samo tako.Ravno k'o tepsija ispalo.