Zatvaranje zimske brazde

Kod mene ni zive duse u ataru.....????Niko ne zatvara brazde.
Dali je zatvaranje bolje uraditi drljacom,pa pred setvu setvospremacem...?Uvek sam prvo radio drljacom,ovde citam svasta,pa nisam pametan.:ppozdrav:
Sta ste to svasta procitali,da ljudi rade setvospremacima ili drljacama.Jako lepo se uradi i germinatorom.
Ne secam se da je neko napisao da grederom ravna oranje pa da kazete da "svasta"citate ovde.

Danas zavrseno zatvarenje..........solidno izmrzlo,zavisi od tipa zemlje....osim mene nikog u ataru.......

33zbvcm.jpg

Kod mene ni zive duse u ataru.....????Niko ne zatvara brazde.
Dali je zatvaranje bolje uraditi drljacom,pa pred setvu setvospremacem...?Uvek sam prvo radio drljacom,ovde citam svasta,pa nisam pametan.:ppozdrav:

Sto bi se igrao drljacom, zbog litre nafte po KJ?
nemoj da spekulises, udri to spremacem, nije bas izmrzlo naj bolje!

------------------
@miroslav k, lepu rabotu ste imali danas, to je posao kad se radi i uziva :ppozdrav:

Ja sam danas završio sa prvim prohodom na svim parcelama.Za divno čudo nije mi nigde ostalo ne urađenog.Primetio sam da oni koji rade drljačama (lakim) imaju mnogo lepši sloj nego mi što radimo setvospremačima.Problem je što sa setvospremačima idemo dosta dublje a vlaga je blizu površine pa ima i grudvica.Sa druge strane gde prođe setvospremač ne poznaju se tragovi traktora ,a ni jedno grabuljanje nisam video,a da se ne mogu prepoznati i prebrojati svi prohodi.

Evo neki snimak jučerašnje rabote. i video.

Diklofen drljača kad ide najbolje je preći dva puta i da se vodi računa o tragovima da se netera po istim onda se dobije ravnija njiva.

Poslednja izmena:
Burazer juče i prekjuče prešao svo suncokretištre i kukuruzovinište jedanput, od nedelje kreće bacanje uree i još jednom spremiranje, i za setvu je spremno... Ugar cemo baciti i samo jednom proći...

ja isao pre tri dana i samo se prasilo,vetar extra osusio zemlju za jedan dan a danas jos suvlje,pozdravljam ovim putem nasog moderatora RobertaKisha <pljusak> jer je ovi dana bio vredan da podrlja oranje i baci vestacko djubrivo na pomenutom oranju.misim da cemo svi drekati za proslogodisnjim oranjem zbog toga sto se najlakse oralo od svih godina unazad.

ja isao pre tri dana i samo se prasilo,vetar extra osusio zemlju za jedan dan a danas jos suvlje,pozdravljam ovim putem nasog moderatora RobertaKisha <pljusak> jer je ovi dana bio vredan da podrlja oranje i baci vestacko djubrivo na pomenutom oranju.misim da cemo svi drekati za proslogodisnjim oranjem zbog toga sto se najlakse oralo od svih godina unazad.
Nisam bacio vestak na oranje,bacio sam na zito.

@momosaric

Ako pitaš mene, nepreoravamo, jer trave nešto ni nema. A i što bi preoravali, kad spremač tu travu (sitnu) uništi? Razlog što ugar radimo jedanput, je zato što je sad dosta mokrao (pa lepi na rotore), tamana za nedelju dana će lepo da se prosuši (ako nebude obilnijih padavina) a i mnogo je lepše uzorano pa će se iz jednog prolaza napraviti lepa setvena struktura...

kod mene još mokro,odozgo 5 cm suho ali ispod kad je u šaki stisnež kugle ko kamen a najavljuju i padanje snijeg i svašta nešta.Kod nas je s+vlagu sastavilo ne pamtim zimu sa toliko kiše i padavina

Ja sutra planirao da zatvorim,ali vidim pocinje da pada kisa,a i u narednih 10-ak dana najavljuju promenljivo vreme sa padavinama,cak i slabim snegom.Pa sta mislite da li sacekati da sve to prodje,pa onda zatvoriti?:sta:

Nazad
Vrh