Zatvaranje zimske brazde

Do sad je uvek bilo dve, samo tanjiranje i gruber i na jesen opet tanjirača. Prošle godine je posle one kiše krenula trava brzo i nije mogla čekati gruber. Poenta je mehaničko uništavanje korova sa što manje prevranja zemlje. Prošle godine ko nije prskao dva puta totalom imao je semena za narednih 20 godina....

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Do sad je uvek bilo dve, samo tanjiranje i gruber i na jesen opet tanjirača. Prošle godine je posle one kiše krenula trava brzo i nije mogla čekati gruber. Poenta je mehaničko uništavanje korova sa što manje prevranja zemlje. Prošle godine ko nije prskao dva puta totalom imao je semena za narednih 20 godina....

Ja sam prvo tanjiraca, 2x prskanje, podrivanje pa gruber i sada vec presao spremacem ...

A i pošto se ne ore nego tanjira, onda je i poželjno zbog žetvenih ostataka da se nekoliko puta prelazi manje ih bude na proleće. Lakša razgradnja. A da ne pričam o žgadijama što se legu u žetvenim ostacima...

Nocas kisica malo pokvasila, jutros oko 10 krenuo nikada se nije ovako dobro radilo...
80a30d96264cf8fa181431c564f47682.jpg
55939133a33ff23fdf02514312292c43.jpg

Poslato sa RKY-LX1 pomoću Tapatoka

Kažem, ovde ko je tako radio je zaorao je semena i semena....

Kod mene nije imalo šta da se zaore, skoro da nije bilo potrebe za totalom, urađeno radi reda i zbog nasumičnih krugova sa sirkom po njivama i novih kirija :) Čiste njive i suša uticale da ne raste ništa, u oktobru počele trave da rastu ali nisu stigle da naprave seme do oranja.

Nazad
Vrh